Президент України Володимир Зеленський подякував Верховній Раді за прийняття закону, який прирівняв паспорти в "Дії" До фізичних.

Про це повідомляє прес-служба Офісу Президента.

Відомо, що у вівторок, 30 березня, Верховна Рада провела успішне і результативне позачергове засідання, на якому прийняла ряд важливих законів. Одних з таких став законопроект про рівність електронного паспорта в додатку "Дія" і звичайного документа. Завдяки цьому Україна стала першою в світі країною, де е-паспорти стали законними.

Глава держави був радий цій новині і подякував народним депутатам за підтримку цієї ініціативи.

"Це значно спростить життя громадянам і дасть старт масштабній цифровізації бізнесу та держави. До того ж цифрові паспорти значно безпечніші й комфортніші, ніж паперові. Ми створили унікальний світовий кейс, яким можна та варто пишатися. Розбудовуємо "державу у смартфоні", - зазначив Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

На офіційній сторінці додатка" Дія " також привітали українців з маленькою перемогою.

"Це сталося 🎉 Верховна Рада підтримала законопроект про цифрові паспорти у другому читанні! А це означає, що цифрові документи в Дії матимуть таку ж юридичну силу, як і їх пластикові або паперові аналоги🔥", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, що у Києві бездомні отримали паспорти заради весілля: любов врятувала їхні тіла і душі.

Як повідомляв портал Знай.uа, "паспорт вакцинації " вже офіційно представили: який вигляд матиме документ.

Також Знай.uа писав, що українцям пояснили, навіщо потрібно міняти паспорти зразка 1994 року.