Українські правоохоронці та рятувальники вирішили нагадати всім "паліям" чим можуть закінчитися небезпечні ігри з вогнем. Цього разу в мамкіних Прометеїв запитали, що їм потрібно, щоб зрозуміти, що вогонь - небезпечна стихія, яка може погубити людське життя.

Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби Міністерства внутрішніх справ України в мережі Facebook.

"Що на вашу думку, має статися, щоб палії нарешті усвідомили: випалювання сухостою - це небезпечна і незаконна діяльність, несе загрозу життю і здоров'ю людей і тварин, шкодить навколишньому середовищу і може спричинити знищення матеріальних цінностей?

Публікація МВС, скріншот: Facebook
Публікація МВС, скріншот: Facebook

Щодня фахівці Служби порятунку стають свідками знищення гектарів природних екосистем та їх дрібних (і не тільки) жителів, нерідко вогонь із сухостою перекидається на житлові будинки та господарські будівлі... Та що казати, навіть самі палії стають жертвами навмисно спровокованого полум'я, як це було днями на Чернігівщині, де через необережність у поводженні з вогнем при спалюванні сухої рослинності біля власного будинку загинула літня жінка. І нічого... Жодних висновків!

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Публікація МВС, скріншот: Facebook
Публікація МВС, скріншот: Facebook

Публікація МВС, скріншот: Facebook
Публікація МВС, скріншот: Facebook

А ось свіжий фоторепортаж від рятувальників #Київщини: жінка поблизу селища Гостомель, Ірпінського регіону, навмисно підпалює сухостій на відкритій території. Поки рятувальники прибули на гасіння пожежі, вогонь вже встиг не на жарт "розгулятися". Проігнорувавши всі зауваження від пожежників і не дочекавшись представників Національної поліції, жінка сіла на велосипед, і покинула місце свого навмисно скоєного злочину!

Наслідки ж його діянь - величезна територія вигоріла дотла за лічені хвилини. Шановні українці, #ДСНС бажає вам здорового глузду та адекватних сусідів! Бережіть себе і оточуючих!", - пишуть автори публікації.

Публікація МВС, скріншот: Facebook
Публікація МВС, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, Максим Степанов переконав українців у безпеці китайської вакцини: "На основі "вбитого" вірусу".

Як повідомляв Знай.uа, над могилою ветерана АТО вчинили наругу: поліція вже затримала ймовірного злочинця.

Знай.uа писав, Укравтодор відправить киян до Берліна.