Холодостійкі культури городники сіють вже коли немає сильних морозів. Але при цьому рослини, які бояться холоду, потрібно висівати вже коли грунт прогріється до 15 градусів.

Важливо починати висадку рослин, крім моркви, коли вже навіть взимку не буде морозів, інакше врожаю хорошого не буде. Більш терпима до перепадів температур морква, але і вона, як правило сходить при появі тепла.

Редис не любить протягів. Варто вибрати для його посадки захищений від вітру і освітлену ділянку з родючим нейтральним грунтом. Найкраще для посадки підійде друга половина квітня.

Врожай ріпи при посадці в квітні збирають влітку, а в червні її сіють повторно для отримання коренеплодів, які можна покласти на зберігання.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Редька сіють у вологу і багату перегноєм грунт, її насіння сіють в борозенки на глибину 1,5-2 см групами по 3 штуки. Відстань між борозенками має бути близько 30 см, а між групами насіння – 15-20 см.унікально те, що редька, як і морква, витримує короткочасні заморозки до -5 градусів, а значить її можна сіяти на початку квітня.

Морква добре росте на супіщаних і легких суглинних грунтах. Найкраще перед посівом ретельно перекопати грунт, а потім ущільнити і виконати борозенки, витримавши відстань в 15-20 см. її насіння сіють з інтервалом 3-7 см на глибині близько 2-3 см.

Горох краще висівати в кінці квітня. Його насіння сіють на глибину 3 см (на легких піщаних грунтах) або 5 см (на глинистому грунті) в попередньо виконані борозенки, між якими має бути відстань 50-60 см.

Селеру найкраще сіяти після 20 квітня. Для того, щоб прискорити проростання насіння, попередньо перед висадкою їх замочують протягом доби у воді кімнатної температури. Його садять в борозенки на глибину 0,5-1 см.

Раніше ми повідомляли, як звичайна зола може врятувати ваш урожай часнику, підказка городникам.

Як повідомляв "Знай.uа", як обрізати дерево і не нашкодити рослині, види, алгоритм дій і етапи.

Також "Знай.uа" писав, що помідори на заздрість сусідові, як вибрати якісну розсаду на ринку.