Бойовому медику гірських піхотинців Світлані довелося рятувати поранених українських військовослужбовців просто з-під ворожого вогню.

Історію Світлани, а також про її героїчний вчинок під час перебування на фронті розповіли на сторінці Операції Об'єднаних сил у соцмережі Фейсбук.

"З окопу опорника дівчина побачила страшну картину – декілька тіл лежали нерухомо, відстань до них була до ста метрів. По весняній багнюці Світлана повзла до хлопців. У голові було лиш одне – аби всі були живі, аби були живі…", - йдеться у повідомленні. ООС

Воїн ЗСУ, скріншот: Youtube
Воїн ЗСУ, скріншот: Youtube

Як розповіли в ООС, у той день пораненими виявились два досвідчені сапери, котрі з групою прибули на розмінування. Дівчина оцінила обстановку і поповзла до того, у кого на руці, нозі й боку проступала кров від поранень, він був у свідомості.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Водночас інший рухом показав, що допомоги не потребує. Тоді Світлана на поранені руку і ногу сапера наклала турнікети, щоб зупинити кровотечу. Відтягнути пораненого в укриття тендітній Світлані допомогли сержанти.

"Щось там свистіло над головою, але я не звертала на те увагу – потрібно було рятувати поранених", − згадує дівчина.

У прес штабі ООС зазначили, що напередодні цих подій ворог здійснив дистанційне мінування в районі взводно-опорного пункту гірських піхотинців мінами ПОМ-2. Одна з них спрацювала за пару годин, а для знешкодження інших 26 березня і прибула група досвідчених саперів.

"Навпроти опорника, метрів за 250-300, розташована водонасосна станція, котра забезпечує подачу води для низки населених пунктів. Саме в приміщені цивільного об’єкту і обладнали, як виявилось згодом, своє лігво ворожі снайпери. Як тільки сапери почали розвідку місцевості, вбивці почали свою чорну роботу…", - розповіли в ООС. ООС

Військовослужбовець, кадр з відео
Військовослужбовець, кадр з відео

У той день першими під кулі ворожих снайперів потрапили сапери – двоє загинули миттєво, а ще двоє були поранені. Рятувати поранених кинулись гірські піхотинці старший сержант Максим Абрамович та старший солдат Сергій Гайченко, але снайпери вразили і їх.

24-річна сержант Світлана Земліна вже досвідчений бойовий медик. Вона понад три роки у лавах "Едельвейсів". Після закінчення Рівненського медичного коледжу вона єдина з групи, котра пішла до військкомату. Зізнається, що на неї вплинув приклад старшого брата Олександра, який чотири роки воював у складі Новоград-Волинської бригади.

"Я ні про що інше не думала тоді – лиш би добратись до поранених, зробити все можливе, щоб хлопці були живими.", - згадує дівчина.

За особисту мужність і героїзм Командування частини подало Світлану до нагороди. Нагороди заслуговують також сержанти Сергій Суліма і Олексій Косташек, додали в ООС.

Пост ООС, facebook.com/pressjfo.news
Пост ООС, facebook.com/pressjfo.news

Пост ООС, facebook.com/pressjfo.news
Пост ООС, facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, мужній старшина роти пригадав пекельний бій, в якому втратив друга: "Хотіли деморалізувати". Чоловік до служби в армії працював зварювальником на будівництві

Як повідомляв портал "Знай.ua", простий фізрук пішов на війну і врятував на Донбасі не одне життя: вивозив поранених просто з-під обстрілів. Молодший сержант В’ячеслав вчився на вчителя фізичного виховання

Також "Знай.ua" писав, артилеристи ЗСУ влаштували окупантам пекло: від нищівних ударів здригнулась земля. Воїни-артилеристи продемонстрували всю свою міць та професіоналізм