Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook поділився інформацією про те, що злочинцеві потрібно менше двадцяти хвилин, щоб змусити дитину відправити інтимне фото в Інтернеті.
З подібною ситуацією, за його словами, зустрічалися близько 25% дітей. І при цьому дорослим здається, що діти знаходяться в безпеці, коли знаходяться разом з ними вдома. Але навіть поруч з батьками зловмисники можуть здійснювати насильство над дітьми.

домашнє насильство, фото Pxhere
домашнє насильство, фото Pxhere

"Вчора поліція Одеської області розповіла про затримання місцевого жителя за підозрою в ґвалтуванні неповнолітніх. Два роки тому 49-річний чоловік під виглядом молодого хлопця зареєструвався в одній із соціальних мереж і почав спілкуватися з 13-річною дівчиною. Він змусив її надіслати інтимні фото, після чого почав шантажувати. Чоловік погрожував надіслати фото її батькам, якщо вона з ним не зустрінеться. Через страх дівчина погодилася на зустріч. І запросила його додому, поки мама була на роботі. Вдома у дівчини чоловік скоїв над нею сексуальне насильство", - йдеться в публікації.

І все це відбувалося протягом близько двох років, поки дитина не наважилася розповісти про цю ситуацію своєї матері. Жінка згодом звернулася до представників правоохоронних органів. Тому Микола Кулеба наполягає, щоб батьки поговорили зі своїми дітьми. Адже людина в Інтернеті не завжди той, ким хоче здаватися спочатку. Тому не слід відправляти свої інтимні фотографії, так як в інтернеті відсутня можливість проконтролювати, куди матеріали можуть бути відправлені.
Діти ніколи не винні в тому, що над ними хтось колись міг вчинити насильство. Винен лише злочинець і розмова з неповнолітньою дитиною може врятувати його від насильства.

Насильство над дітьми, скріншот: Facebook
Насильство над дітьми, скріншот: Facebook

Нагадаємо, вагітні самі можуть розібратися з сумою допомоги: у Зеленського назвали формули

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", 8-річну модель і її "хлопця" заблокували, а дідуся дівчинки знайшли у Верховній Раді

Знай.ua писав, Кулеба застеріг батьків через "роман" 8-річної моделі і 13-річного блогера: "Руйнівні для цілого покоління"