У МВС нагадали про правила, які повинен пам'ятати кожен пішохід. Це допоможе зберегти ваше життя, і вберегтися від штрафу.

Таким чином повідомляється, що з початку цього року було зафіксовано вже понад 40 тисяч порушень з боку пішоходів, 2 тисячі з яких задокументували вже після посилення адміністративної відповідальності, і збільшення штрафу з 51 до 255 гривень.

Пішоходи зобов'язані рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках по правій стороні. Якщо раптом, цього немає, то потрібно йти по узбіччю. При цьому слід бути обережними, і не заважати іншим учасникам дорожнього руху.

У темний час доби, а також в умовах недостатнього освітлення, пішоходи рухаючись по узбіччю повинні використовувати світловідбиваючі елементи.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Переходити проїжджу частину потрібно виключно в спеціально призначених для цих місцях.

Якщо в зоні видимості немає переходу або перехрестя, а дорога має не більше ніж три смуги руху для обох його напрямків, дозволяється переходити її під прямим кутом до краю проїжджої частини в місцях, де дорогу добре видно в обидві сторони, і лише після того, як пішохід упевниться у відсутності небезпеки.

Найчастіше пішоходів штрафують за перехід проїжджої частини не в місці пішохідного переходу, в місцях, де це робити заборонено.

Для того, щоб уникнути неприємностей, всім пішоходам рекомендується ознайомитися з 4 розділом ПДР «Права та обов'язки пішоходів».

Раніше ми повідомляли, ДТП в Польщі забрала життя українця, гарував заради дітей і знайшов смерть.

Як повідомляв "Знай.ua", безсовісні злодюжки викрали у вагітної Українки найважливіше.

Також "Знай.ua" писав, що доля судна в Суецькому каналі повторилася вже на суші, тисячі машин застрягли в пробці через вантажівку Evergreen.