Українка Юлія Муллок, яка походила з родини емігрантів і народилася у США, стала останньою принцесою Корейської імперії. За нею до кінця життя закріпився титул "Її Імператорська Величність".

Історію Юлії (Джулії) Муллок розповіли на фейсбук-сторінці "Diaspora.ua". Українка народилася 18 березня 1928 року у Пенсильванії. Дівчина здобула хорошу освіту. Згодом вона стала членом команди одного з найкращих архітекторів Нью-Йорка, яка розробляла скляну піраміду для Лувра.

У житті Юлії Муллок все кардинально змінилося, коли вона вирішила продати свою квартиру у Нью-Йорку і переїхати до Іспанії. На той час їй було 35 років. Оглянути квартиру прийшов її новий співробітник, випускник Прінстона Ї Ґу (1929 -2005). Він виявився останнім принцом Корейської імперії. Чоловікові дівчина настільки припала до душі, що він попросив її залишитися в США.

Юлія Муллок з чоловіком, facebook.com/history.diaspora
Юлія Муллок з чоловіком, facebook.com/history.diaspora

Згодом принц освідчився Юлії, до того ж українською мовою. Батьки нареченої погодилися і таким чином вона стала принцесою Кореї з титулом "Її Імператорська Величність". Щоправда, на той час корейська монарша династія вже не мала впливу, а країна перетворилась на президентську республіку. Водночас всі імператорські маєтки було націоналізовано.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У 1963 році до влади в Кореї прийшов новий президент, який погодився на повернення королівської родини на батьківщину. Він також дозволив їм поселитись в одному зі сеульських палаців. Однак, владу монархам не повернули.

Юлія Муллок з чоловіком, facebook.com/history.diaspora
Юлія Муллок з чоловіком, facebook.com/history.diaspora

Варто зауважити, що життя українки у монаршій сім'ї не було простим, адже батьки принца так її й не прийняли. Неприязнь до неї посилювала відсутність дітей. У 1982 році пара офіційно розлучилась після 20 років шлюбу. Таким чином обставини виявилися сильнішими за почуття між ними.

Проте надалі ні Ї Ґу, ні Юлія не одружилися вдруге. Принц переїхав до Японії й викладав архітектуру в університеті. Остання принцеса Кореї ще на багато років залишилася в Сеулі. Померла вона 26 листопада 2017 на Гаваях у США на 90-му році життя в притулку для літніх людей в Гонолулу.

Юлія Муллок, facebook.com/history.diaspora
Юлія Муллок, facebook.com/history.diaspora

Скріншот: facebook.com/history.diaspora
Скріншот: facebook.com/history.diaspora

Нагадаємо, з нами США: Пентагон не залишить Україну в разі ескалації російської агресії. Відбулась телефонна розмова міністра оборони України з Міністром оборони США

Як повідомляв портал "Знай.ua", простий фізрук пішов на війну і врятував на Донбасі не одне життя: вивозив поранених просто з-під обстрілів. Молодший сержант В’ячеслав вчився на вчителя фізичного виховання

Також "Знай.ua" писав, артилеристи ЗСУ влаштували окупантам пекло: від нищівних ударів здригнулась земля. Воїни-артилеристи продемонстрували всю свою міць та професіоналізм