Ідеальний рецепт паски на Великдень господині часом шукають роками. Пропонуємо вам варіант випічки, яка буде залишатися м'якою кілька днів і стане смачним частуванням на святковому столі.

Всі продукти для тесту повинні бути кімнатної температури!

Для опари:

- молоко-150 л.

- цукор-2 ч. л. (з загального к-тва)

Популярні новини зараз

Міра Карпович з "Татусевих доньок" розповіла про відносини з "сестрами": "Пили, курили, було все..."

Олег Винник показав фінал "Маски" до виходу в ефір: "Станете свідками"

Погіршення після поліпшення - доктор Комаровський пояснив, що робити: "Мозок стерилізують"

Марічка Падалко пішла від чоловіка заради кохання: "Я чесно йому зізналася..."

Показати ще

- дріжджі-25 гр

Для заварного тіста:

- борошно-3 ст. л. (з загального к-тва)

- молоко-350 мл.

- вершкове масло-50 гр.

Основне тісто:

- яйця-4 шт.

- жовтки-2 шт.

- цукор-280 гр.

- ванільний цукор -10 гр.

- борошно-1 кг.

- родзинки-200 гр.

- сл. масло-100гр.

- раст. масло-50 мл.

- сметана-100гр.

- вишня-150 гр.

- цедра лимона - 1 шт.

- коньяк-3 ст. л. (за смаком)

добавки можете додавати які любите❤️

Вилити в каструлю частину молока. Додати 50 грам вершкового масла. Відправити на плиту і довести до кипіння.

Для опари в молоко кімнатної температури додати пару ложок цукру і дріжджі. Перемішати до тих пір, поки дріжджі не розчиняться. Відставити в сторону.

Додати в закипіле масло 3 столові ложки борошна. Перемішавши. Дати охолонути.

Сухофрукти і родзинки не запарювати, а залити коньяком.

У яйця додати цукор-280 грам і 10 грам ванільного цукру. Збити міксером.

Наступний етап-замісити тісто. Змішати заварну основу, збиті яйця, дріжджі і сметана. Додавати поступово борошно, вершкове масло і 30 мл рослинного масла. Залишити тісто остигати на 1-2 години.

Додати в тісто сухофрукти і цедру лимона. Відправити тісто відпочити на 20 хвилин. Розділити тісто і наповнити формочки на 2/3. Накрити і дати відпочити тесту в формочках. Вони повинні збільшитися в 2 рази.

Відправити випікатися в духовку при температурі 200 градусів на 10 хвилин. Зменшити температуру до 160 градусів і випікати ще 20-30 хвилин.

Дістати, покласти на бік на кілька хвилин, щоб не осіли і поставити остигати. Паски готові, можете прикрашати за власним бажанням.

Раніше ми повідомляли, золоті, мармурові і фарбовані цибулевим лушпинням, як оригінально прикрасити яйця на Великдень.

Як повідомляв "Знай.uа", писанки на Великдень, магічне значення квітів.

Також "Знай.uа" писав, що чого категорично не можна робити, випікаючи паску на Великдень, традиції та повір'я.