Україна займає одне з перших місць у світі за кількістю замінованих територій.

Детальніше про це пише прес-служба ООН.

Згідно лише офіційним даним українського уряду, мінами і вибухонебезпечними пристроями заповнено приблизно 7 тисяч квадратних кілометрів, що дорівнює площі мільйона футбольних полів.

Крім цього, Україна знаходиться на 5 місці в світі за кількістю жертв інцидентів, пов'язаних з протипіхотними мінами і боєприпасами, що не розірвалися. Також країна входить до трійки "лідерів" за кількістю подій, викликаних протитранспортними мінами.

Дитина / фото: ООН
Дитина / фото: ООН

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

В управлінні ООН з права людини повідомили, що з квітня 2014 року по лютий 2021 року постраждали або загинули в результаті вибухи міни 1190 осіб. В цілому, на замінованих територіях в Україні проживає близько 2 мільйонів громадян, 240 тисяч з яких – діти.

В ООН зазначили, що до більшої частини замінованих українських територій немає доступу, тому оцінити реальні масштаби проблеми, а також оперативно усунути загрозу не вийде. На знешкодження вибухонебезпечних об'єктів може піти як мінімум десяток років.

Нагадаємо, що російські хакери зламали сайт НАТО і звернулися до українців: "операція Свиносотня".

Як повідомляв портал Знай.uа, на Донбасі бойовики РФ обстріляли позиції ЗСУ та цивільних: є поранені.

Також Знай.uа писав, що контрактник ЗСУ зніс собі голову однією кулею, поки інші знімали на відео.