Папа Римський Франциск, в ході свого великоднього звернення "Граду і миру", закликав у Великдень до припинення гонки озброєнь і до примирення в Нагірному Карабасі, Сирії і в Україні.

"...Дозволь тим, хто став бранцями цих конфліктів, особливо на сході України і в Нагірному Карабасі, повернутися живими і здоровими і до своїх родин. Всели всім урядам світу зупинити нову гонку озброєнь. Христос, дай мир коханій і змученій Сирії, де мільйони людей живуть в негуманних умовах", - сказав папа Римський.

Папа Римський, фото з вільних джерел
Папа Римський, фото з вільних джерел

Нагадаємо, папа Франциск закликав віруючих всього світу молитися, щоб роботи і штучний інтелект "завжди служили людству".

Послання є одним з щомісячних молитовних намірів Папи-регулярних послань, що публікуються на YouTube, які покликані допомогти католикам "поглибити їх щоденну молитву", зосередивши увагу на певних темах або подіях. У серпні папа закликав молитися за "морський мир"; у квітні темою була "свобода від залежності". Тепер, у листопаді, це AI і роботів.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Хоча повідомлення звучить як попередження, випущені відомими технічними діячами, такими як Ілон Маск (генеральний директор Tesla, як відомо, порівняв роботу над штучним інтелектом з "викликом демона"), папа зосереджений на більш прозаїчному.

Раніше ми повідомляли, папа Римський закликав молитися за"службу роботів людству".

Як повідомляв "Знай.uа", папа Римський знову " лайкнув "напівголу красуню - ще одна модель заявила про"освячення".

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст 2021, історія, заборони і головні помилки.