В результаті зсувного потоку від вулкана в Індонезії загинуло не менше 18 осіб, ще 62 зникли безвісти. Про це повідомляє 7News.

Щонайменше 18 людей загинули і 62 зникли безвісти після того, як на їх села обрушилися холодні селеві потоки з вулкана на острові Лембата в Індонезії.

Вулканічний сміття, відомий як Лахари, з гори Левотоло захлеснув будинки в неділю, 4 квітня, після сильного дощу, сказав Томас Ола, глава району Лембата в провінції Східна Нуса-Тенггара.

"Чотирнадцять сіл як і раніше повністю ізольовані, дороги недоступні",-сказав Ола по телефону.

За його словами, кількість загиблих, ймовірно, збільшиться, оскільки інформацію все ще збирають з сіл.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Гора Леватоло гуркоче вже кілька місяців.

За даними Національного агентства по боротьбі зі стихійними лихами, в іншій частині провінції число загиблих в результаті раптових повеней і зсувів, що обрушилися на села на острові Адонара, в неділю, 4 квітня, склало не менше 44 осіб, при цьому більше 20 осіб все ще числяться зниклими безвісти.

Агентство з кліматології та метеорології передбачило, що в деяких частинах Індонезії можуть виникнути екстремальні погодні умови з сильними проливними дощами, сильними вітрами і великими хвилями протягом майбутнього тижня.

У схильній до стихійних лих Індонезії станом на 30 березня цього року було зареєстровано 968 стихійних лих, більшість з яких являють собою вологі гідрометеорологічні явища, 870 випадків, у тому числі 414 стихійних лих, викликаних повенями.

Раніше ми повідомляли, у столиці Ісландії сталося виверження вулкана, вогняний велетень спав майже тисячу років.

Як повідомляв "Знай.uа", шестимісячний малюк дивом вижив після краху будівлі, сестру і батьків врятувати не встигли.

Також "Знай.uа" писав, що фотограф пожертвував життям заради кадрів виверження вулкана, дивовижна краса небезпеки.