Українці звернулися до Президента України Володимира Зеленського з вимогою скасувати на території країни перехід на зимовий час і залишити цілий рік на літньому.

Відповідний текст петиції з'явився на сайті президента.

"У березні 2021 року Верховною Радою була здійснена спроба прийняття закону про обчислення часу на території України. У ньому деякі депутати, особливо із Західної України, хочуть встановити цілорічний зимовий час (UTS+2) по всій країні. Однак проживання за зимовим часом незручно для 70-80% громадян країни, так як це призводить до занадто раннього світанку і занадто ранніх сутінків, особливо в східних областях: Запоріжжя, Харків, Полтава, Дніпро, Сєвєродонецьк, Кривий Ріг, Маріуполь, Суми, Чернігів, і навіть Київ!",- стверджує автор петиції.

Автором петиції виступив Долгополов Петро Віталійович. За кілька днів вдалося зібрати 120 підписів і є ще 89 днів, щоб зібрати решту до 25 тисяч. Саме при такій кількості голосів його зобов'язаний буде розглянути Зеленський.

"Зимовий час викличе і занадто ранній Світанок влітку: Схід Сонця буде о 3 годині ночі, а Світанок буде вже о 1:30 ночі! Людям доведеться більшу частину ночі спати з задернутимі шторами, коли сонце світить у вікна, що також некомфортно для життя! Кому таке треба, якщо у більшості підйом о 7:00 - 8:00? Тому, на всій території України потрібно зафіксувати літній час (UTS+3)! Якщо це не влаштовує жителів західних областей, то нехай зроблять два регіональних часу-Західне (UTS+2) і східне (UTS+3)! А якщо і це не влаштовує, то нехай вже залишається все так, як є нині: влітку-літній, а взимку зимовий час!",- сказано в тексті.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше ми повідомляли, Зеленському висунули чіткі вимоги, дитячі виплати, алкотести для політиків і медогляд водіїв.

Як повідомляв "Знай.uа", українці хочуть скасувати строкову службу, призовники незадоволені.

Також "Знай.uа" писав, що від Зеленського вимагають введення нової COVID-допомоги і "рокіровку" вакцин.