В Україні набрала чинності постанова правління Пенсійного фонду України стосовно визначення показників середньої заробітної плати та обчислення пенсії.

Про це йдеться у повідомленні "Пенсійного кур'єра" на фейсбук сторінці та сайті "Ліга".

"Набрала чинності постанова правління Пенсійного фонду України від 18.02.2021 N 6-3 «Про затвердження Змін до Порядку визначення показників середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" враховується для обчислення пенсії»", - йдеться у повідомленні.

пенсіонери в Україні, фото Pxhere
пенсіонери в Україні, фото Pxhere

Таким чином внесено деякі поправки до відповідної постанови. Зокрема передбачається виключення з абзацу четвертого підпункту 2.1.1 "осіб, які забезпечують себе роботою самостійно, а також осіб, що беруть добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Крім того, у п'ятий абзац підпункту 2.1.1 закону доповнять: "Після слів "фізичною особою - підприємцем" доповнити словами ", особою, яка провадить незалежну професійну діяльність, членом фермерського господарства, якщо він не належить до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах, а також особою, що бере добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування".

Скріншот: facebook.com/gazetaPK
Скріншот: facebook.com/gazetaPK

"У підпункті 2.1.2 абзаці четвертому слова "та у фізичних осіб - підприємців" замінити словами ", у фізичних осіб - підприємців та в осіб, які провадять незалежну професійну діяльність)"; в абзаці п'ятому слова "осіб, які забезпечують себе роботою самостійно" замінити словами "осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, членів фермерських господарств, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах", йдеться постанові.

В абзаці третьому цього ж підпункту передбачається, що слова "осіб, які забезпечують себе роботою самостійно" потрібно замінити словами "осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, членів фермерських господарств, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах".

Нагадаємо, з нами США: Пентагон не залишить Україну в разі ескалації російської агресії. Відбулась телефонна розмова міністра оборони України з Міністром оборони США

Як повідомляв портал "Знай.ua", перерахунок пенсій в 2021: надбавку отримають з однією умовою, мінімум 2 роки. Пенсіонерам перерахують виплати з 1 квітня

Також "Знай.ua" писав, що зміниться для пенсіонерів з квітня: новий пенсійний вік і виплати на поховання. Що змінилося з 1 квітня