Міністерство юстиції дало дозвіл як приватним, так і державним виконавцям накладати автоматизований арешт на кошти боржників, які є на рахунках у банках. Про це повідомляється в наказі Мін'юсту від 23.03.2021 № 1061/5.

Відзначається, що такий арешт загрожує всім боржникам, в тому числі і неплатникам аліментів.

Згідно з новою редакцією в указі викладено порядок автоматизованого арешту банківських рахунків боржників за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів. Основне нововведення полягає в тому, що виконавці будуть арештовувати кошти на рахунках не тільки боржників за невиплату аліментів, але і всіх інших.

Українці, фото: УНІАН
Українці, фото: УНІАН

Автоматизований арешт коштів боржників на рахунках у банках передбачає отримання інформації про рахунки боржників у банках, накладення або зняття виконавцем арешту коштів шляхом винесення постанов як арешт коштів, так і про зняття арешту з грошових коштів боржника у формі електронного документа та прийняття їх до виконання банками.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Раніше українцям розповіли, кого не можна позбавити спадщини за законом. Детальніше про це розповіли на сторінці Міністерство юстиції України у Фейсбуці.

Як відомо, кожен має право визначати долю свого майна після смерті, оформивши заповіт. До всього іншого, законом визначено коло осіб, які незалежно від змісту заповіту мають право на обов'язкову частку у спадщині.

Раніше ми повідомляли, українців чекає щорічна індексація аліментів, до чого готуватися.

Як повідомляв "Знай.uа", українцям змінили нарахування індексації, що тепер із зарплатами.

Також "Знай.uа" писав, що діти в Україні мають право на спадщину: заповіт нічого не означає.