Вчені Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору Сполучених Штатів Америки пояснили фотографію так званої марсіанської веселки.

Фотографію з дивовижним явищем було зроблено на оптику новітнього марсохода Perseverance. Відомо, що даний марсохід незабаром випробує свій маленький "вертоліт".

Про це стало відомо завдяки новій публікації Національного космічного агентства США NASA в мережі Twitter.

"Веселка" на Марсі, фото: NASA
"Веселка" на Марсі, фото: NASA

Марсохід perseverance сфотографував на Марсі веселку. Фото рідкісного явища опублікували на сайті NASA. Багато користувачів мережі почали обговорювати це явище і стали заявляти, що на фото звичайні відблиски Сонця на об'єктиві камери.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За словами вчених, в атмосфері планети міститься в тисячу разів менше води, ніж на Землі, і звичайна веселка, як після дощу, на Марсі з'явитися не може. Йдеться про дуже незвичайну веселку, яка виникла через пил, присутній в марсіанському повітрі.

Інженери з NASA розповіли, що це не може бути веселкою, це просто спотворення об'єктива, які викликано особливою будовою лінз. Подібний ефект можна спостерігати, якщо в об'єктив камери смартфона потраплятимуть прямі сонячні промені.

"Багато хто запитує: це веселка на Марсі? Ні. Веселки тут бути не може", - йдеться в заяві НАСА в Twitter.

У марсіанському повітрі в тисячі разів менше водяної пари, ніж в атмосфері Землі, тому на Марсі не може бути звичайної веселки, підсумували інженери.

Варто також розповісти нашим читачам, що марсохід Perseverance готується до запуску дрона-вертольота Ingenuity, який повинен здійснити тестовий політ у неділю, 11 квітня. Ingenuity - перший створений людством літальний апарат, призначений для польотів в атмосфері іншої планети.

Раніше повідомляли, cелфі з Марса і приватний космоліт: вчені буквально занурили світ в епоху підкорення Всесвіту.

Як повідомляв Знай.uа, Єлизавета II втекла від проблем після інтерв'ю принца Гаррі і Меган Маркл на Марс.

Знай.uа писав, послання для інопланетян? На парашуті марсохода NASA знайшли "пасхалку".