Відомий український педіатр, телеведучий і вже доволі популярний блогер Євген Комаровський продовжує посвячувати українців у цікаві випадки з практики. На цей раз доктор Комаровський повернувся до своєї постійної рубрики "листи доктору", в якій розповів про унікальний випадок, який стався в США.

Про це стало відомо завдяки новій публікації в Telegram-каналі Євгена Комаровського.

Євген Комаровський / скріншот з відео
Євген Комаровський / скріншот з відео

"Вітаю, доктор Комаровський!

У мене, на мій погляд, дивовижні новини. У нас є дід. Йому 101 сто один рік. Живемо ми в США, причому він живе сам по собі. До нього раз на тиждень заглядає медсестра, а в іншому він з усім сам справляється. Останні місяців вісім у нього вдома стоїть балон з киснем, і він їм іноді дихає.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

В Америці багато різних лікарень і клінік, але, оскільки він ветеран Другої світової, то він безкоштовно лікується в лікарні для військових ветеранів, військових пенсіонерів і всіх тих, хто яким би то не було чином відноситься або відносився до військових. Тобто за його здоров'я відповідає федеральний уряд, а не влада штату. Так ось, федеральний уряд США закупив для всіх військових вакцину від коронавірусу у Пфайзера.

Поступово прищепили всіх, а діда нашого в першу чергу, тому що він з групи ризику. Щеплення в два заходи, друга доза у нього була на початку лютого. У перших числах березня до нього в черговий раз прийшла медсестра, він поскаржився на утрудненість дихання, вона йому відразу зробила тест і підтвердила наявність коронавірусу. Порадила звернутися до лікарні. На наступний день його повіз до лікарні сусід (він вже теж старий, а тому щеплений).

Через день в лікарні дихання діда ще погіршилося і він вже почав дзвонити родичам і т.д. і прощатися. Всі, звичайно, сполохалися, але в лікарню-то не пускають, він в ізоляції лежить... Дзвонить і каже: "Кота мого годувати не забувайте! "Так ось він настанови роздавав... А потім пройшло 4 дні, криза пройшла, його потримали ще день для достовірності і виписали додому набиратися СИЛ. Зараз дід наш здоровий і годує свого кота сам!

Ось такі чудеса. Дід наш все життя любить гуляти по лісу і рибу ловити. Років двадцять курив, потім жував тютюн (тут таке теж є), свого часу навіть в шахті працював - вугілля добував, війну пройшов, до 95 років машину сам водив, все йому не почому.

А то тут багато рознервувалися щодо вірусу та стосовно вакцини, а потім ще самі не можуть зрозуміти, що їм страшніше. Чоловік мій обурювався через "можливості" цієї вакцини "деформувати" його РНК! "А що ти відразу на погане думаєш", - кажу йому. Може, у тебе відразу нічне бачення відкриється, або як там блискавки почнеш з пальців метати! І смішно і сумно. У діда немає інстаграма і т.д, він і живе собі спокійно з хорошими думками. А ми всі переймаємося страшно, хоч нам і не 101! Здоров'я вам, доктор! Наташа, штат Вірджинія, США".

Раніше повідомляли, доктор Комаровський пояснив, як правильно вибирати ліки: теорія змови.

Як повідомляв Знай.uа, страсті про сласті: доктор Комаровський розповів, як уберегти дитину від небезпеки цукру.

Знай.uа писав, Євген Комаровський пояснив, як і чим можна годувати хвору дитину.