Міністр соціальної політики України Марина Лазебна дала відповідь на одне з найпопулярніших питань серед громадян. Коли чекати матеріальної підтримки від влади на період карантину.

Таким чином повідомляється, що на засіданні Уряд затвердив розроблений порядок виплат допомоги в розмірі 8 тисяч гривень підприємцям, робота який тимчасово зупинена, або ж буде зупинена надалі карантинних обмежень.

Надання такої допомоги було передбачено законом, який передбачений президентом України Володимиром Зеленським.

Відбудеться це автоматично, як і в грудні минулого року. Потрібно лише залишити заявку через Єдиний портал держпослуг "Дія".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відмінністю є те, що допомога надається застрахованим громадянам за фактом впровадження протягом 2021 року «червоного» рівня епідемічної безпеки на території окремого регіону.

Марина Лазебна, фото: Facebook
Марина Лазебна, фото: Facebook

Крім гарантованої державою допомоги, підприємці та наймані працівники зможуть також отримати підтримку від місцевої влади – додаткові виплати з місцевого бюджету, якщо орган місцевого самоврядування прийме відповідне рішення.

Марина Лазебна також звернула увагу на важливий момент - якщо підприємець отримав допомогу в грудні 2020 року, це не обмежує його, і виплати знову можна отримати зараз.

Банкомат, фото: Знай.uа
Банкомат, фото: Знай.uа

"Людина може звернутися за допомогою протягом 30 днів з дня введення на території регіону, де вона працює, обмежувальних заходів "червоного" рівня епідемічної небезпеки. Якщо ж людина працює в регіоні, в якому такі обмеження вже були раніше (лютий-березень) введені протягом 2021 року, то відлік цих 30 календарних днів починається через 10 днів після набрання чинності законом, який передбачає надання цієї допомоги. Тому у всіх буде час звернутися" - заявила міністр соціальної політики.

Нагадаємо, в Києві починають діяти посилені правила карантину. У громадський транспорт тепер не потрапити без спецпропуску, школи переходять на дистанційне навчання і починає діяти ряд інших заборон.

Як повідомляв Знай, страховка і доходи: українським пенсіонерам показали, як рахуватимуть нові виплати.

Знай писав, "Пенсіонери не зможуть отримувати гроші на пошті": Смілянський розповів, що готує Мінсоцполітики.