Для всіх українських водіїв, а так само пасажирів, з'явилися вельми важливі новини. Виявилося, що далеко не всі учасники дорожнього руху згодні з діючими правилами, які стосуються застосування пасків безпеки в транспортному засобі. Тільки трохи більше 50% опитаних людей використовують річ, яка може врятувати життя.

Про це стало відомо завдяки публікації заступника начальника Департаменту патрульної поліції України Олексія Білошицького.

Публікація Олексія Білошицького, скріншот: Facebook
Публікація Олексія Білошицького, скріншот: Facebook

"95% українців згодні, що використовувати паски безпеки важливо, щоб уберегти життя у випадку аварії. Але постійно ними користуються не всі. У рамках кампанії "Пристібайся - не жахайся", серед водіїв і пасажирів в Україні провели опитування щодо використання ременів безпеки.

Ось такі результати отримали:

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

-82% пасажирів на передньому сидінні стверджують, що пристібаються, а 52% - роблять це постійно.

- Серед водіїв показники ще нижчі: 48% кажуть, що пристібаються час від часу, і лише 39% - постійно.

- Найгірша ситуація з використанням пасків безпеки на задньому сидінні: тільки 26% стверджують, що пристібаються, коли сидять ззаду, і тільки 12% - звикли робити щоразу.

-69% батьків пристібають дитину. Але тільки 61% батьків стверджують, що пристібають їх завжди.

- Багато людей не усвідомлюють, що використовувати паски безпеки необхідно всім, хто знаходиться в автомобілі, в тому числі і пасажирам на задньому сидінні. Адже це місце тільки на перший погляд безпечне.

Опитування "Сприйняття і використання ременів безпеки водіями і пасажирами" проводила компанія Gradus Research в грудні 2020 року. У ньому взяли участь 1000 респондентів віком 18-50 років у містах Київ, Львів, Маріуполь, Одеса та Харків.", - розповідає Білошицький.

Публікація Олексія Білошицького, скріншот: Facebook
Публікація Олексія Білошицького, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, ти не пристебнулася, а заплатить чоловік! З українців здеруть шалені штрафи за паски безпеки.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні сильно змінилися правила руху: перші "ластівки" вже отримали свої штрафи.

Знай.uа писав, у МВС зізналися про нові жорсткі покарання для порушників ПДР: авто на аукціон, а водія до в'язниці.