Влада Словаччини заявила, що російська вакцина "Супутник V", яку раніше закупила країна, не ідентична тому препарату, який отримав схвалення авторитетного журналу The Lancet.

Як повідомляє видання Dennik N, Словацький держінститут контролю за лікарськими препаратами не рекомендує прищеплювати громадян російською вакциною, пояснивши це недостатньою інформацією.

В інституті додали, що вакцина пройшла випробування на стерильність, пірогенність, рН, прозорість, колір, аномальну токсичність, специфічну активність, відсутність видимих механічних домішок, визначення концентрації білка, зовнішнього вигляду.

На основі зазначених тестів не можна дати висновок про її ефективність і безпеку для людей. До того ж Словацький інститут не отримав всіх документів про виробництво або заходи безпеки, необхідних для оцінки.

Вакцина / фото: Pixabay
Вакцина / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також з'ясувалося, що імпортовані в Словаччину вакцини не є повністю ідентичними вакцині, дані про яку було опубліковано в престижному журналі The Lancet. Раніше уряд у своїх обґрунтуваннях закупити російську вакцину спирався на їх публікації.

У свою чергу виробники вакцини "Супутник V" назвали цю новину фейком. Вони заявили, що найближчим часом очікують "додаткових фейкових новин і провокацій від ворогів "Супутник V" у Словаччині, які намагаються дискредитувати вакцину".

скріншот

Нагадаємо, Україна отримає 10 мільйонів доз вакцини Pfizer.

Як повідомляв портал Знай.uа, процес вакцинації в Україні кардинально зміниться.

Також портал Знай.uа писав, що міністр Степанов розкрив останні плани вакцинації