Міністр охорони здоров'я Максим Степанов прокоментував ефективність китайської вакцини від COVID-19 Sinovac / CoronaVac.

Про це чиновник повідомив на своїй сторінці в Facebook Facebook.

Відомо, що кілька днів тому в Україну прибула перша партія китайської вакцини Sinovac, яка добре себе зарекомендувала на світовій арені. Однак багато українців все ще бояться вдаватися до вакцинації, оскільки очікують від неї негативних наслідків.

Щоб трохи розвіяти страх громадян, Максим Степанов дав більш докладний опис китайської вакцини. Він заявив, що препарат Sinovac / CoronaVac розроблений за перевіреною технологією на основі "вбитого" вірусу.

"Вакцина Sinovac / CoronaVac вже в Україні. Вона інактивована, тобто на основі "вбитого" вірусу - безпечної технології, яка зарекомендувала себе протягом десятків років", - написав чиновник.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Раніше, в інтерв'ю для "Радіо Свобода" Максим Степанов заявляв, що китайська вакцина за ефективністю така ж, як і індійська, якій вже активно прищеплюють українців.

"Те, що стосується вакцини Sinovac. Ще раз хочу підкреслити, що ми не будемо ставити пріоритет щодо того, якою вакциною вакцинувати. Всі вакцини, зареєстровані на території України, всі ефективні і безпечні", - сказав міністр.

Нагадаємо, що Віктор Ляшко пояснив, чому українці не повинні очікувати прибуття американської вакцини Pfizer.

Як повідомляв портал Знай.uа, Денис Шмигаль доручив МОЗ та МВС перевірити інформацію про підпільну вакцинацію.

Також Знай.uа писав, що Максим Степанов пояснив, чому в Україні проблеми з темпами вакцинації.