У Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів розповіли, як обрати якісне насіння та саджанці.

Таким чином повідомляється, що вже відкрився сезон дачних робіт, багато хто почав облаштовувати свої ділянки, готувати їх до робіт.

Статтею 17 Закону України "Про насіння і посадковий матеріал" передбачена сертифікація кожної партії насіння і садивного матеріалу, призначеного для реалізації. Наявність сертифіката означає, що насіння і посадковий матеріал відносяться до певного сорту, його посівні якості відповідають всім вимогам законів України.

Город, фото: скріншот з відео
Город, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Перед покупкою слід перевірити кілька нюансів: виробника в державному реєстрі, сорт в Реєстрі сортів рослин країни, а також сертифікати в реєстрі сертифікатів на насіння.

Також, на вимогу споживача продавець зобов'язаний надати всі потрібні документи на ознайомлення, тому, їх потрібно завжди мати при собі.

Город, фото: скріншот з відео
Город, фото: скріншот з відео

Потрібно бути уважним купуючи рослини, які не були включені до Державного реєстру, так як по всій видимості він не проходить лабораторні перевірки, і немає необхідних сертифікатів.

У разі, якщо ваші права були порушені, потрібно обов'язково звернутися до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Город, фото: скріншот з відео
Город, фото: скріншот з відео

Контакти можна знайти по посилання.

Нагадаємо, раніше Як підготувати теплицю і скільки насіння салату, моркви і капусти потрібно на грядку: на замітку городнику

Як повідомляє портал "Знай.uа" Коли висаджувати на розсаду і в грунт капусту, огірки та інші культури: поради городникам

Також "Знай.ua" писав, що Шкідники забудуть дорогу на ваші грядки, а урожай приємно здивує-ці секрети знає не кожен городник