Принц Філіп, герцог Единбурзький, який помер зранку 9 квітня, був відомий своїми необережними й часто досить неполіткоректними висловлюваннями.

Добірку деяких висловлювань принца Філіпа, які змушували багатьох присутніх відчувати себе ніяково, зібрали ВВС.

Наприклад, у 1965 на виставці примітивного мистецтва древніх ефіопів принц пробурмотів: "Що-небудь подібне могла б притягнути моя донька зі шкільного уроку по ІЗО". А у 1966 герцог публічно заявив, що"британські жінки не вміють готувати".

Принц Філіп і королева Єлизавета II, скріншот з відео
Принц Філіп і королева Єлизавета II, скріншот з відео

У 1967 році, відповідаючи на питання, чи хотів би він відвідати Радянський Союз, принц Філіп заявив: "Я б дуже хотів поїхати в Росію, хоча ці виродки і повбивали половину моєї сім'ї". У 1981 після того, як економіка Британії впала в рецесію і тисячі людей втратили роботу він сказав: "Раніше всі навперебій твердили, що потрібно більше відпочивати. А тепер вони скаржаться, що залишилися без роботи".

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Приймаючи статуетку від мешканки Кенії в ході візиту в цю країну у 1984 році герцог уточнив: "Ви ж жінка, я не помиляюся?". А у 1986 висловився про китайців: "Китайці із задоволенням з'їдять що завгодно, якщо у цього є чотири ніжки (крім стільця), або воно літає на двох крилах (крім літака), або воно плаває (крім підводного човна)", - заявив принц на засіданні Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

Водночас у мешканців Кайманових островів у 1994 році принц Філіп запитав: "Хіба більшість з вас не нащадки піратів?". А у 1998 в розмові зі студентом, який подорожував по Папуа-Новій Гвінеї: "Так значить, вам вдалося залишитися нез'їденим?".

Принц Філіп, фото Gettyimages
Принц Філіп, фото Gettyimages

У 2001 році від принца Філіпа дісталося й Елтону Джону: "О, так це ви господар того кошмарного автомобіля? Ми часто його бачимо по дорозі в Віндзорський замок". У цьому ж році 13-річному Ендрю Адамсу, який розповів принцу, що мріє полетіти в космос, заявив: "Ти занадто товстий, щоб стати астронавтом".

У 2002 році герцог поцікавився в австралійських аборигенів: "Все ще кидаєтеся один в одного списами? У 2003 на зустріч з королевою Єлизаветою і її чоловіком президент Нігерії Олусегун Обасанджо прийшов в традиційному костюмі своєї країни. Вбрання гостя принц Філіп порівняв з піжамою: "Ви вбралися так, немов вже готові відійти до сну!"

Говорячи про свій майбутній 90-річний ювілей у 2011 році, герцог Единбурзький пожартував, що "вже починає розвалюватися по частинах". Казус стався і у 2013, коли принц Філіп зробив зауваження медсестрі Філіппінського походження: "Філіппіни, мабуть, наполовину спорожніли - ви всі приїхали сюди і заправляєте нашою системою охорони здоров'я".

Принц Філіп, скріншот з відео
Принц Філіп, скріншот з відео

Нагадаємо, Принц Філіп помер: як це змінить життя всієї Великобританії і яким буде похорон. Принц Філіп помер вранці 9 квітня

Як повідомляв портал "Знай.ua", помер принц Філіп: історія життя, кохання і хвороби чоловіка королеви Єлизавети II. Принц Філіп прожив насичене і захоплююче життя

Також "Знай.ua" писав, сама обрала його за чоловіка: що відомо про шлюб королеви Єлизавети з Філіпом довжиною в 73 роки. Єлизавета і Філіп зустрілися ще в дитинстві