Сьогодні ми з вами навчимося робити неймовірно смачні рогалики, від яких практично неможливо відірватися.

Для цього нам знадобляться наступні інгредієнти: для тіста - 275 грам сиру, 220 г борошна, 100 грам вершкового масла, 60 грам цукру (30 + 30 на посипання), 7 г.розпушувача, 8 грам ванільного цукру і щіпка солі; для начинки - 100 грам маку, 80 мл молока і 70 грам цукру.

Приготування рогаликів, скріншот: Youtube
Приготування рогаликів, скріншот: Youtube

Чистий, кондитерський мак пересипається в кавомолку або блендер - його потрібно подрібнити. Туди ж додається цукор і подрібнюється. Далі підготовлена цукрово-Макова пудра пересипається в сотейник, заливається молоком і гарненько перемішується. Потім суміш потрібно поставити на вогонь. Як тільки вона закипить, вогонь слід поставити на мінімум і варити п'ять хвилин.

У глибоку миску потрібно просіяти борошно. До неї додається розпушувач і просівається через сито. Туди ж додається половина цукру, від загального обсягу. Адже частина ще доводиться. Також щіпка солі і ванільний цукор. Все перемішується і згодом додається шматочок вершкового масла, який слід обвалити в борошні і натерти на крупній тертці. Стружку слід пересипати борошном, щоб вона не злипалася. І слідом додається сир і замішується тісто.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Приготування рогаликів, скріншот: Youtube
Приготування рогаликів, скріншот: Youtube

Тісто викладається на килимок і знову обминається, щоб вийшла однорідна маса. Готове тісто загортається в харчову плівку і відправляється в холодильник на "відпочинок". Години буде достатньо. Далі його потрібно буде поділити на чотири рівні частини, скачати кульку і обпиляти робочу поверхню борошном, щоб тісто можна було розкачати в коло і кришкою підрівняти його. Начинка розмазується по поверхні, і зверху посипається цукром.

Приготування рогаликів, скріншот: Youtube
Приготування рогаликів, скріншот: Youtube

Тісто розрізається на 8 частин, і згортаються рогалики. І потім вони викладаються на деко, застелене пергаментним папером. Духовка розігрівається до 190 градусів, режим - верх-низ. Рогалики відправляються в духовку хвилин на 15.

Нагадаємо, Євген Клопотенко перетворив звичайну яєчню в ізраїльську шакшуку: "Кайф"

Як повідомляв "Знай.ua", Ольга Сумська підказала, як урізноманітнити сніданок для всієї родини: всього два інгредієнта

Знай.ua писав, Марічка Падалко поділилася рецептом "карантинних" панкейків для "дистанційних" школярів