У Білорусі заарештували 13-річну дівчинку, яка написала на асфальті слово "Жыве".

Детальніше про це пише місцеве видання Tut.by.

Повідомляється, що інцидент стався 29 березня в білоруській столиці Мінськ. Того вечора 13-річна Євгенія не повернулася додому в належний час, через що мати почала видзвонювати дочку. Трубку підняв слідчий і повідомив, що дівчинка знаходиться в міліції.

Як пояснили жінці в міліції, Євгенія написала балончиком на асфальті слово "Жыве", яке правоохоронці порахували публічним виразом свого протесту за фактом проведення чесних виборів. Витівку Школярки побачили міліцейські, які перебували неподалік, тому забрали у відділення її та її друзів.

Напис / фото: Tut.by
Напис / фото: Tut.by

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Жінка написала на міліцейських дві скарги, оскільки ті забрали дочку без її відома і не повідомили їй про це вже за фактом арешту. Більше того, слідчий не дозволив матері бути присутніми під час допиту Євгенії, що також є порушенням.

"Сказали, Ви ж розумієте, слово "жыве" в поєднанні з ще одним словом дуже багато чого означає", - передала жінка слова міліцейських.

Через кілька днів жінку знову викликали в міліцію і видали протокол про вчинення адміністративного правопорушення. Оскільки її дочка неповнолітня, всю відповідальність повісили на матір і змусили заплатити її 290 Білоруських рублів штрафу.

Протокол / фото: Tut.by
Протокол / фото: Tut.by

Нагадаємо, що Європейська мовна спілка (ЄВС) відмовила Білорусі в участі в щорічному конкурсі " Євробачення"

Як повідомляв портал Знай.uа, "протестні" мігранти з Білорусі спровокували конфлікт у Верховній Раді.

Також Знай.uа писав, що Кати Лукашенка схопили білоруську студентку через штани: маразм міцнішає.