У Миколаївській області 16-річну вихованку інтернату змусили зробити аборт через що дівчинка перебуває у важкому стані.

Про подробиці події розповів радник глави Миколаївської обласної ради Павло Шульга.

Повідомляється, що інцидент стався ще минулого тижня в одному з інтернатів Миколаєва. 16-річна вихованка закладу завагітніла, в результаті чого вихователі помістили її в ізолятор і примусово годували препаратами для аборту. Відомо, що підліток хотіла зберегти дитину.

Пізніше її доставили в лікарню Кривоозерська, щоб штучно перервати вагітність. 9 квітня радник Павло Шульга разом з комісією виїхав до медичного закладу, щоб розібратися в ситуації. Він заявив, що керівництво інтернату не попередило Службу у справах дітей про подію, морально натиснувши на дівчинку і змусивши зробити аборт.

Ліцей-інтернат / фото: Павло Шульга
Ліцей-інтернат / фото: Павло Шульга

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"На моє запитання: "Чому навіть не розглядалося питання про збереження життя дитини?", Відповіді я не почув! В результаті препарат вбиває дитину! Психологічний стан маленької мами вкрай жахливий!",- написав Павло Шульга.

Він заявив, що випускники даного інтернату розповіли йому про всі випадки знущань над дітьми в установі. Із заявою радник звернувся до обласної ради, щоб вирішити питання про знущання в школах-інтернатах.

На подію також відреагував Уповноважений президента України з прав дітей. Він заявив, що інтернатній системі дитина є абсолютно безправною, а випадки переривання вагітності – не поодинокі.

Нагадаємо, що у Києві співробітники інтернату грабували хворих дітей: ганьба з ковбасою обурила країну.

Як повідомляв портал Знай.uа, тисячі дітей стали "сиротами" при живих батьках: півроку були самі по собі і не повернулися додому.

Також Знай.uа писав, що тисячі дітей з інвалідністю закриті в інтернатах: покинутих батьками маленьких ангелів показали всій Україні.