З'явилася інформація, що оборонне відомство Сполучених Штатів Америки поінформувало турецький уряд про те, що пара військових кораблів пройде через турецькі протоки і прибуде до точки нового розташування в Чорному морі. Відомо, що кінцева дата патрулювання - вівторок, 4 травня.

Також У Пентагоні зазначили, що такий крок США здійснюють на фоні нарощування російських військ на кордоні з Україною. Про це стало відомо завдяки повідомленню міжнародного новинного агентства Reuters.

Зовнішньополітичне відомство Туреччини повідомляє, що вони отримали інформацію про американські кораблі ще 15 днів тому.

Кораблі, фото: kyivpost
Кораблі, фото: kyivpost

"15 днів тому дипломатичними каналами нам було надіслано повідомлення про те, що два військові кораблі США пройдуть у Чорне море відповідно до Конвенції Монтре. Кораблі залишаться в Чорному морі до 4 травня", - стверджує турецька сторона.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Журналісти агентства нагадали, що угода Монтре 1936 року дає Туреччині контроль над протоками Босфор і Дарданелли, обмежує доступ військово-морських кораблів і регулює іноземні вантажні судна.

Важливо також нагадати нашим читачам, що в п'ятницю, 26 березня, в результаті загострення обстановки на Донбасі загинули четверо українських воїнів, двох - було поранено. 5 квітня двоє українських воїнів загинули в результаті ворожого обстрілу на Донбасі. 6 квітня ще двоє українських воїнів загинули на Донбасі. 7 квітня один українських воїн загинув внаслідок ворожого вогню на Донбасі.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак 30 березня під час виступу в українському парламенті сказав, що РФ нарощує війська поблизу кордону України. Українська розвідка попередила, що війська РФ можуть спробувати просунутися вглиб території України.

Раніше повідомляли, Хантер Байден: Burisma протистояла інтересам Путіна.

Як повідомляв Знай.uа, у США атакували Капітолій, є загиблі: введено режим повної ізоляції.

Знай.uа писав, Зеленський поговорив з Байденом і пообіцяв "чорну п'ятницю" українцям: введуть санкції.