Стало відомо, що високоінфекційний грунтовий гриб, що не піддається дії хімікатів, став причиною, через яку банани знаходяться під загрозою повного зникнення.

Захворювання Tropical Race 4 (TR4) було виявлено вперше ще в 2019 році, в Південній Америці, яка виступає основним світовим постачальником бананів. Згодом в Гондурасі і Колумбії закрилися деякі плантації, так як заражена грунт на взутті фермера здатна привести до повального поширення інфекції. Про це повідомляє видання Die Welt.

Банани, скріншот: Youtube
Банани, скріншот: Youtube

Йдеться про 30-40 роках простоювання уражених ділянок. В основному TR4 вражає сорт Cavendish, а на нього припадає близько 95 відсотків світової торгівлі. Але ж банани виступають одним з основних продуктів в роздрібній торгівлі, тому підвищення цін на них може бути критично.

Банани, скріншот: Youtube
Банани, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Цей продукт дуже важливий в щоденному раціоні в багатьох країнах Африки та Азії, як картопля і рис. До цього деякі торгові мережі вже стикалися зі складнощами при покупці бананів, так як описували неврожай в Еквадорі, сезонний високий попит і нездатність імпортерів забезпечити необхідні обсяги поставок.

Банани, скріншот: Youtube
Банани, скріншот: Youtube

Нагадаємо, топ - 10 причин є гранат: від виведення радіації до боротьби з діареєю. Не зловживайте цим фруктом і не замінюйте їм рекомендації лікарів.

Як повідомляв "Знай.ua", киянці впарили мандарини з гидкою начинкою - "Воно ворушиться!"

Знай.ua писав, в Україні продовжують дорожчати продукти: як зросли ціни на олію, овочі та інші товари