У четвер, 15 квітня, президент США Джо Байден виступив із заявою з приводу Росії. Трансляцію пресслужби Білого дому опубліковано на YouTube.

Американський лідер заявив про рішення прийняти санкції проти РФ в помсту за втручання у вибори і за кібератаку.

"Вибори – це святе і США не можуть дозволити, щоб втручання в них проходило безкарно", - зазначив Байден.

У той же час, за його словами, санкції не такі сильні, якими могли б бути, тому що Вашингтон хоче стабільних відносин з Кремлем і не хоче ескалації.

Джо Байден, Фото Getty images
Джо Байден, Фото Getty images

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

"Ми знаємо, що Росія і США можуть працювати разом. Ми швидко прошили СНО-3. Це в інтересах Росії і світу. Я говорив Путіну, що нам треба спілкуватися безпосередньо. Я сказав, що влітку нам треба зустрітися в Європі. Наші команди обговорюють це зараз. Ми могли б почати займатися стратегічною стабільністю. Це і ядерна загроза з Китаю, і Північна Корея, і боротьба з наслідками пандемії... Коли Путін подзвонив, привітав з обранням президента, я сказав, що якщо з'ясується, що він втрутився у вибори, то ми відповімо", - заявив президент.

Байден також уточнив, що він обговорював з Путіним нарощування військових сил на кордоні з Україною.

Джо Байден, Фото Getty images
Джо Байден, Фото Getty images

"Я сказав, що нас турбує концентрація військ на кордонах з Україною, анексія Криму. Нам треба деескалувати ситуацію" - сказав глава Білого дому.

Наприкінці брифінгу Байден сказав, що був проти будівництва "Північного потоку-2" ще до вступу на посаду президента, проте "це питання відкрито".

Нагадаємо, Джо Байден призначив зустріч Володимиру Путіну через Україну.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський поговорив з Байденом і пообіцяв "чорну п'ятницю" українцям: введуть санкції.

Також портал Знай.uа писав, про що домовилися лідери США і України.