Відомий український письменник Сергій Жадан показав, як виглядає крило школи, в яке кілька років тому прилетів Російський снаряд. Пост він опублікував в Facebook.

"У це крило Тошківської школи кілька років тому потрапив російський снаряд. Частина будівлі була просто зруйнована. Дітей і педагогів врятував випадок, місцеві охоче переказують цю історію. На шкільному горищі жив Сич, діти його підгодовували, він весь час був поруч. Перед самим обстрілом птах раптом занервував, літав і бився крилами в шкільні вікна. Педагоги щось відчули і відпустили дітей додому. Після цього в приміщення школи прилетів снаряд. Сьогодні на шкільному ганку є навіть пам'ятний знак на честь цього Сича. А на стіні школи висить цитата Володимира Миколайовича Сосюри. І додати до неї, за великим рахунком, нічого", - пише Жадан.

У коментарях українці дізналися рідне село і розповіли про ще один випадок, коли від трагедії діти врятувалися випадково.

" У "Інтернаті" снаряд влучив у кімнату,де була шкільна бібліотека. Вихователька зауважила, що ніхто з дітей не любити читати, тому обійшлося без жертв. Таке у війни обличчя...", "Моє рідне селище!",- пишуть коментатори.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень
Показати ще

Раніше ми повідомляли, зухвала школярка звинуватила вчителя в цькуванні, судити будуть мати.

Як повідомляв "Знай.uа", у Харкові фанатка Путіна промивала мізки студентам.

Також "Знай.uа" писав, що львів'янка увірвалася в престижний рейтинг, пишаємося.