Президент України Володимир Зеленський написав публікацію в Telegram, пов'язану з його поїздкою 16 квітня 2021 року до Франції для зустрічі з главою Парижа Еммануелем Макроном.

Він зазначив, що вже вдруге обговорили просування до миру на Донбасі, незважаючи на пандемію і обмежені подорожі між країнами. Тези, за словами Зеленського, досить чіткі і зрозумілі - слід виконати домовленості, які були досягнуті ще взимку 2019 року. Йдеться про те, що країни - учасниці війни - і ті, які допомагають з її закінченням, повинні домовитися про припинення вогню.

Володимир і Олена Зеленські в Парижі, скріншот з відео
Володимир і Олена Зеленські в Парижі, скріншот з відео

"Бо як інакше можна рухатися далі? Цього року у нас вже загинуло майже 30 військових, більшість – застрелено снайперами. Ми наполягаємо, що на Донбасі потрібно відкрити рух через КПВВ, дозволити ОБСЄ і Міжнародного Комітету Червоного Хреста отримати доступ на окуповані території і допомагати ув'язненим. Також необхідно завершити обмін "всіх на всіх". Великдень-відмінний привід, щоб зрушити цей процес", - зазначив Володимир Зеленський.

Володимир і Олена Зеленські в Парижі, фото Reuters
Володимир і Олена Зеленські в Парижі, фото Reuters

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Президент також заявив, що вони обговорили і кластери, які були запропоновані Німеччиною і Францією як план руху до миру. Вони допоможуть закінчити війну. І питання окупованого Криму.

"Еммануель Макрон знає, що Крим - це Україна. Я також переконаний, що ми повинні отримати ПДЧ в НАТО. Не мав можливості обговорити це питання з канцлером Меркель, але побачив підтримку Президента Макрона. Ще одна наша мета - вступ України до ЄС. Ми пропонуємо країнам Євросоюзу підписати декларацію, що засвідчує підтримку намірів України. Деякі вже навіть підписали", - заявив президент.

ПДЧ в НАТО - план дій щодо членства в НАТО.

Володимир Зеленський, скріншот: Telegram
Володимир Зеленський, скріншот: Telegram

Нагадаємо, Володимир Зеленський анонсував боротьбу з олігархами: питання Донбасу залишилося в таємниці

Як повідомляв "Знай.ua", Володимир Зеленський прирівняв е-паспорти до паперових: що дозволить новий документ

Знай.ua писав, Джо Байден виступив з терміновою заявою через Росію: діалог з Путіним можливий