Вже з 1 травня в Україні можуть підскочити ціни на електроенергію для споживачів. Однак, подорожчання зачепить не всіх.

Відомо, що Кабінет Міністрів України доручив підвищити ціни на електроенергію вже з 1 травня 2021 року, Про що говорить постанова про введення фіксованих цін на електрику до кінця квітня. У той же час люди, наближені до затвердження рішення, заявили, що, можливо, подорожчання перенесуть на літо.

Згідно з новою постановою, ціна на електроенергію може зрости з 1,68 до 3,4 гривень за кВт/год. Однак, зростання цін торкнеться не всіх українців, а лише тих, хто використовує більше від певної кількості. Крім цього, за новими правилами можуть змінити розмір "пільгових" кВт / год – з колишніх 100 до 300-500.

Лампочка / фото: Pixabay
Лампочка / фото: Pixabay

Що стосовно тих українців, які використовують більше електроенергії: під цю категорію можуть потрапити ті громадяни, у яких вдома стоять електричні котли та водонагрівачі, а також власники великих будинків і квартир з великою кількістю техніки.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження
Показати ще

Нагадаємо, що у Верховній Раді 13 квітня на позачерговому засіданні розглянули цілий ряд пропозицій щодо зміни тарифів на комуналку. Нововведення могли зачепити ціни на електроенергію і газ. Однак всі пропозиції провалили.

Нагадаємо, що в Україні підскочили ціни перед Великоднем: готуйтеся вивертати кишені.

Як повідомляв портал Знай.uа, ціни на продукти в Україні вищі за європейські: українці вимагають вжити заходів.

Також Знай.uа писав, що свинина зустріне великодні свята різким подорожчанням: скільки доведеться віддати за шашлик.