Чудовий рецепт домашніх пельменів, які виходять дуже ніжними і смачними. А тісто на них виходить м'яке, еластичне і швидко замішується. Свіжий смак готовому блюду надає зелень, яку додають не в фарш, а прямо в тісто.

Інгредієнти:

  • 400 г борошна
  • 200 мл кефіру
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. соди
  • 400 г м'ясного фаршу
  • 1 цибулина
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 0,5 пучка кропу
  • сіль, перець, лавровий лист за смаком⠀

Пельмені, кадр з відео
Пельмені, кадр з відео

Приготування.

1. Збити яйце з сіллю. Далі додаємо теплий кефір і соду. Ретельно перемішуємо. Ставимо масу "відпочивати" в сторону на 15 хвилин.

2. Миємо кріп і видаляємо великі стебла. Далі зелень потрібно обсушити за допомогою паперових рушників. Нарубати дрібно кріп і додати його в яєчно-кефірну масу. Перемішуємо.

3. Потроху додаємо всю муку. Замішуємо тісто на пельмені.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

4. Укутуємо наше тісто в рушник і залишаємо на 20 хвилин.

5. Посипаємо фарш спеціями. Додаємо подрібнену цибулю і часник. Заливаємо лаврові листочки 50 мл окропу. Остиглу рідину додаємо в фарш. Це додасть йому приємний аромат.

6. Розкачуємо тісто на робочій поверхні і вирізаємо з нього однакові кружечки (приблизно по 4 см в діаметрі).

7. З фаршу формуємо кульки. У кожен кружечок з тіста поміщаємо фарш і ліпимо пельмені.

8. Закип'ятити воду, посолити і додати лавровий лист. Варимо пельмені в киплячій воді хвилин 7.

Пельмені з зеленню готові. Приємного апетиту!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Рецепт м'ясної тушонки, як в армії: ці консерви врятували не один полк в голодні роки

Як повідомляє портал «Знай.иа» Зліпити гору пельменів за 20 хвилин-супершвидкий спосіб приготування улюбленої страви

Також «Знай.иа " писав, що Шеф-кухар розкрив секрет незвичайного приготування пельменів: очевидне-неймовірно смачне