Чудовий рецепт домашніх пельменів, які виходять дуже ніжними і смачними. А тісто на них виходить м'яке, еластичне і швидко замішується. Свіжий смак готовому блюду надає зелень, яку додають не в фарш, а прямо в тісто.
⠀
Інгредієнти:
⠀
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися- 400 г борошна
- 200 мл кефіру
- 1 яйце
- 1 ч. л. соди
- 400 г м'ясного фаршу
- 1 цибулина
- 4-5 зубчиків часнику
- 0,5 пучка кропу
- сіль, перець, лавровий лист за смаком⠀
Приготування.
⠀
1. Збити яйце з сіллю. Далі додаємо теплий кефір і соду. Ретельно перемішуємо. Ставимо масу "відпочивати" в сторону на 15 хвилин.
2. Миємо кріп і видаляємо великі стебла. Далі зелень потрібно обсушити за допомогою паперових рушників. Нарубати дрібно кріп і додати його в яєчно-кефірну масу. Перемішуємо.
3. Потроху додаємо всю муку. Замішуємо тісто на пельмені.
4. Укутуємо наше тісто в рушник і залишаємо на 20 хвилин.
5. Посипаємо фарш спеціями. Додаємо подрібнену цибулю і часник. Заливаємо лаврові листочки 50 мл окропу. Остиглу рідину додаємо в фарш. Це додасть йому приємний аромат.
6. Розкачуємо тісто на робочій поверхні і вирізаємо з нього однакові кружечки (приблизно по 4 см в діаметрі).
7. З фаршу формуємо кульки. У кожен кружечок з тіста поміщаємо фарш і ліпимо пельмені.
8. Закип'ятити воду, посолити і додати лавровий лист. Варимо пельмені в киплячій воді хвилин 7.
Пельмені з зеленню готові. Приємного апетиту!
⠀
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Рецепт м'ясної тушонки, як в армії: ці консерви врятували не один полк в голодні роки
Як повідомляє портал «Знай.иа» Зліпити гору пельменів за 20 хвилин-супершвидкий спосіб приготування улюбленої страви
Також «Знай.иа " писав, що Шеф-кухар розкрив секрет незвичайного приготування пельменів: очевидне-неймовірно смачне