Стало відомо, що співробітники monobank або шахраї, які "косять" під них, придумали новий спосіб обдурювання клієнтів.

Зловмисники телефонують українцям, які використовують карту цього банку, і повідомляють про блокування під приводом безпеки, пропонують швидку альтернативу у вигляді "тимчасового рахунку". До нього можна отримати доступ лише після термінового випуску якоїсь "білої" карти. А процес супроводжується консультацією на тему доцільності збільшення кредитного ліміту.

Монобанк, фото з відкритих джерел
Монобанк, фото з відкритих джерел

В ході розмови перераховуються аргументи на тему, Чому ж це слід зробити прямо зараз. Мета-змусити жертву назвати свої персональні дані, а потім перерахувати суму коштів для підтвердження платоспроможності.

При цьому шахраї говорять з впевненим тоном, досконалим знанням банківської термінології, а також іншої специфічної інформацією. Через це і спонукають українців слідувати перерахованим рекомендаціям з подальшою втратою грошових коштів. Використовувані номери починаються з 044. Дзвонять з київських номерів.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Карта "Монобанка", скріншот: Youtube
Карта "Монобанка", скріншот: Youtube

Тому не слід заводити розмови з подібними "дзвонарями".

Нагадаємо, в Харкові нахабні шахраї вигнали ветеранів АТО з квартири: найняли амбалів і поміняли замки. У 2006-му році сім'я ветеранів взяла іпотеку, проте через кризу в 2008-му році вони залишилися в боргах. У 2014 році був введений мораторій на вилучення іпотечного майна.

Як повідомляв "Знай.ua", у мене проблеми, скинь грошей: поліція навчила українців, як потрібно викривати шахраїв

Знай.ua писав, у Києві пенсіонерка віддала шахраям півмільйона, українці ахнули - "Ось вам і "зубожіння""