В українській столиці відбудеться доволі цікава подія для всіх любителів хорошої вітчизняної музики. Так, на Позняках з'явиться нова локація, для чудового проведення часу, під назвою "Алея нот".

Дану локацію буде присвячено українському музиканту, співакові та колишньому лідеру гурту "Скрябін" Андрію Кузьменку, який виступав під псевдонімом Кузьма. За інформацією авторів благодійного проєкту відомо, що облаштування алеї почалося 15 квітня.

Про це в мережі Facebook пише спільнота "Дарниця Live".

"Алея нот", фото: Facebook
"Алея нот", фото: Facebook

Відомо, що авторство належить Станіславу Липовському. За його словами, на території парку "Позняки" п'ять років тому, в 2015-2016 роках, висадили близько 140 дерев в пам'ять про Кузьму. Ідея створити "Алею нот" з'явилася, щоб зберегти пам'ять про Скрябіна не тільки в деревах, а й в арт-інсталяції.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

"Алея нот", фото: Facebook
"Алея нот", фото: Facebook

"Алея нот" стане світло-музичною у вигляді гітари. Вночі конструкція повинна світитися. На доріжці у вигляді гітарного грифа буде розташовано ноти з пісні "Старі фотографії". На кожній з них напишуть імена знаменитостей або партнерів.

У цій інсталяції передбачено датчик руху, завдяки якому вмикатимуться пісні легендарного музиканта. Відкриття заплановано на кінець травня 2021 року. Липовський підкреслив, якщо локдаун якось вплине на процес будівництва, то все перенесеться на місяць.

Раніше повідомляли, покійний Богдан Ступка "оселиться" у Львові слідом за Скрябіним.

Як повідомляв Знай.uа, Океану Ельзи більше не буде? Святослав Вакарчук створив новий проєкт з дівчиною.

Знай.uа писав, Святослав Вакарчук показав гордість України, і це не він: "На крутому концерті".