Українцям знову нагадали про те свавілля, яке в країні творили так звані "колекторські компанії". Шантаж, погрози та постійний тиск на членів сім'ї, поширення інформації серед сусідів і роботодавців.

Український юрист Олександр Моргун впевнений, що такі дії не рекет з 90-х - це методи роботи колекторів до прийняття закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту споживачів при врегулюванні простроченої заборгованості".

Публікація юриста Олександра Моргуна, скріншот: Instagram
Публікація юриста Олександра Моргуна, скріншот: Instagram

Про це стало відомо завдяки новій публікації Олександра Моргуна в мережі Instagram.

"А все тому що їх діяльність нічим не було врегульовано - ось так. Але тепер все буде інакше. І спочатку поговоримо про тих, хто найбільше страждав - родичі і знайомі й взагалі чужі люди яких просто без їх згоди поставили поручителями або контактними особами!

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тепер в кредитному договорі будуть пункти відповідно до яких позичальник повинен отримати згоду від тих осіб, з якими може зв'язатися кредитор! Також кредитор за заявою особи зобов'язаний виключити її дані зі списку контактів і припинити обробку персональних даних!

Колектори, фото: Unian
Колектори, фото: Unian

Тепер про позитивні зміни.

Колекторам не можна:

- Дзвонити більше 2 разів на день і тільки в період з 08:00 до 20:00 (але один раз враховується тільки якщо інформацію ви прослухаєте до кінця)

- Дзвонити з прихованих номерів

- Розповідати про борг родичам і третім особам

- Вимагати сплатити третіх осіб рахунок боржника

- Повідомляти неправдиву інформацію про розмір боргу та штрафні санкції

- Не повідомляти своє ім'я та назву колекторської компанії

- Без згоди боржника особисто з ним зустрічатися (приходити додому або на роботу).

Всі колекторські компанії повинні бути включені до публічного реєстру колекторських компаній який Нацбанк буде контролювати! Штрафи для колекторів також не малі від 51000 до 102000 гривень! Як вам такі зміни???", - розповідає юрист.

Раніше повідомляли, у Києві неадекват влаштував сусідам бомбардування каструлями і стільцями - "Холодильник не проліз".

Як повідомляв Знай.uа, психічно хворий росіянин ледь не зарізав киянку за двісті гривень.

Знай.uа писав, у Києві масово штрафують героїв парковок: скільки здирають за "корита" на клумбах.