Цвіль - часта проблема кімнатних рослин в горщиках. Однак досвідчені господині знають, що є прості, але дієві способи боротьби з такою неприємністю.

Грунт можна присипати річковим піском, розпушивши верхній шар субстрату разом c піском. Так вийде і вивести цвіль, і принести користь коріння рослин.

Ще один спосіб: зняти трохи грунту і додати якісної перегнійної і листової землі. Можна просто прибрати весь білий шар, додати розкислювач грунту і досипати нову землю. Можна припудрювати землю товченим активованим вугіллям. Добре поливати кімнатні рослини акваріумний водою. Якщо ж засоленість глибока, грунт слід пролити хомом, фундазолом або оксихомом.

Кімнатні рослини, скріншот: YouTube
Кімнатні рослини, скріншот: YouTube

Коли в горщику все-таки виникла цвіль, то просушування субстрату дасть лише тимчасове призупинення процесу, який тільки посилиться при наступному поливі.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Найпростішим способом знищення "сольовий кірки" в квітці є зміна всього грунту. Пам'ятайте: набагато простіше запобігти утворенню білого нальоту, ніж боротися c цвіллю.

Нагадавши, сусід вже на городі! Як виростити картоплю на заздрість всім-корисні поради. Як виростити хороший урожай картоплі

Як повідомляв портал " Знай.ua", як обрізати дерево і не нашкодити рослині: види, алгоритм дій і етапи. Зараз розберемося з тим, як же правильно обрізати дерево, щоб не заразити і не вбити його

Також " Знай.ua " писав, Як правильно доглядати за часником і отримати щедрий урожай: поради городникам. Рекомендації допоможуть виростити хороший урожай часнику