В Україні з початку 2021 року на 20% подорожчала картопля.

Про це повідомили в пресслужбі Державної служби статистики України.

Повідомляється, що з початку поточного року картопля щомісяця додавала в ціні і, в кінцевому підсумку, подорожчала в цілому на 19,9%. Так, якщо в січні картопля коштувала в середньому 10,15 гривень за кілограм, то в березні її вартість піднялася до 12,17 гривень за кілограм.

Наприклад, в лютому вартість картоплі була - 11,87 гривень за кілограм, тому за місяць вона подорожчала на 2,53%.

картопля / фото: Pixabay
картопля / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

При цьому, порівняно з 2020 роком картопля стала дешевшою на 5,59% . У березні минулого року вона коштувала 12,89 гривень за кілограм, а в березні 2021 року вже 12,17 гривень за кілограм

Додамо, дані наведені без урахування тимчасово окупованої території АР Крим та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Бетонні кругляки та монтажний скотч: українцям показали, які "делікатеси" продають у магазинах замість звичайного хліба. За останні кілька років українці стали більше скаржитися на жахливу якість продуктів харчування.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Ціни на продукти в Україні вищі за європейські: українці вимагають вжити заходів. Українці з приходом весни помітили подорожчання деяких категорій продуктів харчування. І зростання цін триває.

Також «Знай.иа " писав, що В Україні подорожчали гречка, масло і яйця, і це не межа: що буде з цінами на головні продукти. Українців попередили про зміну цін на популярні продукти харчування, які можуть вступити в силу вже з кінця весни.