Стало відомо про те, що американське космічне агентство вперше запустило на Марс невеликий гелікоптер. У штабі заявили про те, що політ вдався.

Дрону вдалося злетіти на висоту в три метри, і протриматися в повітрі 40 секунд. Експерти вже порівняли цей політ за значимістю з першим польотом братів Райт на Землі.

"Індженьюіті" - перший апарат, якому вдалося здійснити політ на іншій планеті. Найближчим часом буде здійснено ще кілька злетів, після кожного з яких потрібно буде чекати по п'ять днів. Рівно стільки потрібно для того, щоб дрон повністю зарядився.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Про це повідомили на офіційному акаунті NASA в соціальній мережі Twitter.

Всі знімки, які були зроблені під час польоту, вже були передані на Землю.

Спочатку, запуск гелікоптера в повітря повинен був пройти 11 квітня, однак, терміни кілька разів зрушили через непередбачені обставини.

Варто відзначити, що головне завдання «Індженьюіті» - демонстрація технологій, а також випробування перших польотів на Марс. Вартість такого гелікоптера становить приблизно 85 мільйонів доларів, а його вага зовсім крихітна - 1,8 кг.

Нагадаємо, що раніше марсоходу Рerseverance вдалося зробити фотографію веселки на Червоній планеті. Цей знімок був уже опублікований на офіційному сайті NASA.

Багато хто продовжує заперечувати цей факт, і заявляють, що це звичайні відблиски сонця на об'єктиві камери.

Раніше повідомляли, вчені з'ясували всю правду про воду на Марсі, без дамб не обійтися.

Як повідомляв Знай.ua пиловий диявол з'явився на поверхні Марса: як виглядає потойбічна знахідка з червоної планети.

Знай.ua писав, вчені NASA показали, як виглядають сонячні затемнення на Марсі.