На сторінці Міністерства соціальної політики України в соцмережі Facebook з'явилася інформація про те, що з вересня нинішнього року зміниться порядок отримання пенсією.
Віталій Музиченко-заступник глави Мінсоцполітики, коментуючи питання про переведення пенсійних виплат на банківську карту з першого місяця осені в 2021 році, зазначив, що чисельність одержувачів соцвиплат в банківських установах постійно зростає протягом останніх 5-7 років.

пенсіонерка, фото Pxhere
пенсіонерка, фото Pxhere

"На сьогоднішній день ми маємо близько третини одержувачів, які отримують виплати через пошту", - заявив заступник міністра.

І додав, що пенсіонери можуть самостійно обрати один із сорока уповноважених банків до першого вересня. Однак доставка пенсією додому збережеться і буде здійснюватися за рахунок бюджетних коштів лише маломобільним категоріям. Йдеться про людей першої групи інвалідності, українців віком понад 80 років, а також тих, хто за висновком лікарсько-консультативної комісії, потребує стороннього догляду.

пенсіонери, скріншот з відео
пенсіонери, скріншот з відео

"Відповідно до умов договору передбачено те, що банки мають можливість забезпечувати доставку відповідних виплат і іншим категоріям одержувачів. Тому на сьогоднішній день, ми говоримо про те, що це дасть можливість розвитку банківського сектора і банківських послуг, зокрема, POS-термінал, в тому числі і в сільській місцевості", - говорить Віталій Музиченко.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Нагадаємо, житло за безцінь у Києві: до яких "сюрпризів" готуватися покупцям смарт-квартир

Як повідомляв "Знай.ua", українець тікаючи від поліції пустив в себе дві кулі, "героя" госпіталізували

Знай.ua писав, суддям додали 9 тисяч до пенсії, поки люди похилого віку зводять кінці з кінцями