В Україні зросли ціни на олію, а запаси соняшнику на 34% нижчі за минулорічні. Про це свідчать дані Держстату.

Запаси соняшнику в Україні станом на 1 квітня 2021 року склали 2,78 млн т, що на 34% або 1,45 млн т нижче торішніх (4,23 млн т).

Так, запаси соняшнику у сільгоспвиробників становлять 1,38 млн т, на підприємствах, що займаються зберіганням і переробкою запаси — 1,4 млн т.Це все призводить до підвищення цін на дані товари.

В Україні масло в 2021 році подорожчало з 42 до 60 грн за літр. Найближчим часом ціни будуть знижуватися через наближення нового врожаю.

Українці, фото: Unian
Українці, фото: Unian

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями
Показати ще

Експерти стверджують, що олія в Україні зросла в ціні, оскільки подорожчало насіння соняшнику, з якого його виробляють.

Згідно з даними Держстату, запаси сої в Україні станом на 1 квітня 2021 р.склали 777,6 тис. т, що на 6% менше в порівнянні з минулим роком (826,9 тис. т). У тому числі у сільгоспвиробників-525,5 тис. т, на підприємствах, що займаються зберіганням і переробкою зерна — 252,1 тис. т.

При цьому в країні виросли запаси жита в 1,9 разів і склали 144,9 тисяч т. на підприємствах, що займаються зберіганням і переробкою запаси жита склали 68,8 тис. т, а у сільгоспвиробників — 76,1 тис. т.

Раніше ми повідомляли, яйця в два рази дешевше, скільки коштує українська їжа за кордоном.

Як повідомляв "Знай.uа", в" заручниках " у гривні, борги за комуналку стрімко зростають разом цінами на продукти, Історичний "антирекорд".

Також "Знай.uа" писав, що Великдень 2021 влетить українцям у копійку: на скільки подорожчали вино, паска і м'ясо.