Стало відомо про те, що в Україні почали посилено боротися з боржниками. Тепер гроші з картки за борг будуть списуватися автоматично.

Про це нагадали на сторінці Міністерства юстиції України в соціальній мережі Facebook. Як приклад вони опублікували сюжет телеканалу "Україна", де про все детально розповіли.

Банки в Україні тепер приєднаються до автоматизованої системи арешту рахунків. Якщо раптом це сталося, ваша карта була заблокована, то найімовірніше ви боржник.

Необхідно вчасно сплатити податки, комуналку, штрафи, аліменти і так далі. Щоб не попастися в такий прийом, потрібно періодично перевіряти своє ім'я в реєстрі боржників.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

У репортажі розповіли як це відбувається на прикладі Ольги Матвієнко. Її колишній чоловік за 5 років заборгував приблизно 300 тисяч гривень аліментів.

Олександр розповідає, що не платить гроші дітям тому що у них з дружиною конфлікт, а ще він ніде не працевлаштований, тому брати гроші нізвідки.

Суд все ж далі намагається вибити гроші з чоловіка, а якби у нього на банківській картці була якась сума грошей, навіть мінімальна, то вона б була вже списана.

У новій системі вже об'єднані сім банків, а решта працюють в тестовому режимі.

Швидкі кредити, фото: скріншот з відео
Швидкі кредити, фото: скріншот з відео

Заступник міністра юстиції Андрій Гайченко зазначив, що вся інформація про Клієнта передається Міністерству від банку за системою електронної взаємодії.

"Так само буде відбуватися і списання цих коштів після того, як вони будуть знайдені і заарештовані. У десятки разів прискориться процес виконання по стягненнях-штрафах, аліментах" - говорить чиновник.

Коли боржник заходить в додаток банку - на весь екран висвітиться інформація про те, що кошти заблоковані.

Раніше ми повідомляли, у Києві пенсіонерка віддала шахраям півмільйона, українці ахнули.

Як повідомляв "Знай.ua", знімуть із зарплати, стипендії і навіть пенсії, на скільки штрафують боржників по аліментах.

Також "Знай.uа" писав, що Ощадбанк залишив пенсіонерів без виходу, грошей не бачать місяцями.