Ще в юності Юльчин тато прищепив дівчинці любов до зброї, а вже потім любов до армії. Саме завдяки йому вона не тільки влучно стріляє, а й вибрала військову професію. Але цей нарис не про дитинство чи вибір. Це історія про досягнення цілей.

Про історію Юлії стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Міністерства внутрішніх справ України в мережі Facebook.

Юлія Мірчук, фото: Facebook
Юлія Мірчук, фото: Facebook

Старший сержант Юлія Мірчук - старший інструктор з бойової підготовки у 2 Галицькій бригаді Нацгвардії України. І саме про цю посаду дівчина мріяла кілька років. Щодня вчилася сама і вчила інших, працювала над собою і ставила велику мету "старший інструктор".

"Можливо, хтось подумає, що для дівчини це мрія досить незвичайна, але мене настільки полонило військова життя, я зрозуміла: "Потрібно постійно рости саме тут". Спочатку я опанувала дисципліну "тактична медицина", адже за громадянською освітою я фельдшер", - каже Юлія.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Дівчина розповідає, що їй було дуже цікаво вчитися в Навчальному центрі НГУ. Цікавими були польові виходи, стрес-тести, іспити. Знала, щоб зайняти пост старшого інструктора, необхідно оволодіти ще однією дисципліною. І вибір був очевидний - вогнева підготовка.

Юлія Мірчук, фото: Facebook
Юлія Мірчук, фото: Facebook

"Коли прийшла в гвардію, поставила для себе такий мініплан - за 5 років стати старшим інструктором. У серпні цього року якраз закінчується цей термін. Чому вогнева підготовка? Дуже люблю зброю. Мене тато ще маленькою брав на полювання, навчив стріляти. Тоді і полюбилося мені це. Тому, коли потрібно було їхати на навчання в навчальний центр, навіть не роздумувала, який напрямок вибрати", - поділилася гвардійка.

Інструктор розповідає, що під час навчань у березні, зустріла багатьох людей, з якими вже навчалася раніше. Багато з них вивчали теж по другому напрямку, щоб підніматися далі по кар'єрних сходах.

"Всі дисципліни пов'язані між собою, і старший інструктор повинен знати їх декілька. Це правильно. Ми завжди з інструкторами працюємо в одній ланці, один крок зачіпається за інший. Але коли я поїхала в навчальний центр опановувати напрям вогневої підготовки, я занурилася в зовсім інший світ.", - розповідає інструктор.

"Сказати, що це цікаво - це нічого не сказати. Круто було стріляти зі снайперської гвинтівки Драгунова з оптичним прицілом. До речі, саме тоді я дуже оцінила вправи на купчастість. Кажуть, що досягаючи однієї мети, потрібно ставити іншу. Тоді життя набуває сенсу. Коли щось досягаєш - це надихає тебе рухатися далі", - розповідає старший сержант Юлія Мірчук.

Юлія Мірчук, фото: Facebook
Юлія Мірчук, фото: Facebook

"Зараз я планую доскональніше і глибше вивчати цю дисципліну. А надалі, можливо, освою і тактичну підготовку. Знання в нашій сфері зайвими не бувають. Не важливо, жінка ти чи чоловік, для досягнення цілей потрібно працювати будь-кому. І я не боюся рухатися новими шляхами", - підсумувала Юля.

Раніше повідомляли, за секунду до: українська поліцейська в останній момент витягла жінку з того світу.

Як повідомляв Знай.uа, Барбі в інвалідному візку та зі зброєю в руках: українська волонтерка Яна Зінкевич стала дитячою лялькою.

Знай.uа писав, 340 гривень чи власне життя? Поліція нагадала водіям про найгрубішу помилку на дорозі.