На сайті президента України з'явилися петиції, які стосуються субсидій. Автор намагається змінити цю сферу в кращу сторону.

В першій ініціативi автор Бовикін Сергій Михайлович вимагає, щоб президент розглянув його заяву в не залежності від того, скільки голосів там набереться.

Петиція на сайті президента, фото: скріншот
Петиція на сайті президента, фото: скріншот

Соціальний норматив на комунальні послуги має певні величини. Але коригувальні коефіцієнти зокрема на газ, електроенергію які використовуються для опалення квартир і те ж тепло, що йде централізовано зменшуються в два рази. Наукових підстав для цього немає.

Навпаки коригуючий коефіцієнт повинен збільшувати соціальну норму на отримання тепла (або його виробництво) в залежності від добової температури і пори року, вважає Сергій бовикін.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Субсидія повинна покривати все надане тепло за мінусом обов'язкової частини, яка розраховується для кожної сім'ї індивідуально.

Але, люди змушені платити більше, ніж вказано в субсидії. Коли на вулиці холодно, комунальники використовують більше енергоресурсів, і відповідно, більше потрібно платити, але субсидія не змінюється.

"Людей змушують платити гроші зі своєї кишені за те тепло, за яке має платити держава" - пише автор ініціативи.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

За рахунок усього цього починаються нерви, голод і побутові конфлікти. Тому чоловік просить Володимира Зеленського втрутитися в це питання,

За кілька годин петиції вдалося набрати п'ять підписів з 25 тисяч необхідних.

Також, Сергій Бовикін створив ще одну петицію, яка стосується субсидії. Він вимагає, щоб громадянам, у яких є комунальний борг, також видавали субсидію.

Петиція на сайті президента, фото: скріншот
Петиція на сайті президента, фото: скріншот

У середині квітня поточного року Уряд прийняв рішення, яке ускладнило видачу субсидій.

Там з'явився пункт, який скасовує уповноважені комісії, які створені місцевими органами влади, стосовно призначення житлових субсидій в окремих випадках за умов, за яких така субсидія не призначається.

"Така дія призведе до того що люди доглядають за інвалідами і хворими залишаться без субсидії, так як у них постійні борги за комунальні послуги".

"Прошу підтримати мою петицію до Президента України, щоб він посприяв щоб комісії не були ліквідовані, або якщо це неможливо то зобов'язати Кабмін внести наступні зміни до Порядку призначення субсидії: 1. Субсидія призначається незалежно від наявності муніципального боргу; 2. Вказати, що факт заборгованості за комунальні послуги повинен вирішуватися в судовому порядку шляхом подачі позовних заяв комунальними підприємництвами до боржників» - пише автор.

Повний текст петиції можна знайти за посиланням.

Нагадаємо, що Віталій Музиченко розповів про пенсії та субсидії. Що зміниться або вже змінилося.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві підприємці вийшли на акцію протесту, вимагаючи дозволити їм працювати в умовах жорсткого локдауну.

Також Знай.uа писав, що у Міністерстві соціальної політики профінансували бюджетні програми на суму 85 мільярдів гривень.