У Запоріжжі 9-класниця повісилася у власній кімнаті. Перед цим дівчина написала передсмертну записку, яку батьки знайшли через 5 днів після її смерті. У своєму листі 15-річна Віка звинуватила вчителів і однокласників в булінгу.

Детальніше про це розповіли у випуску програми "Свідок".

Дівчина навчалася в 9 класі в гімназії №47. За словами рідних і однокласників Віка була веселою, добре вчилася і мала друзів. Але одного разу пізно вночі мама дівчинки знайшла її повішеною у власній кімнаті. І тільки через 5 днів мати знайшла записку, де дівчинка пояснила чому вирішила піти з життя.

У своїй записці школярка розповіла про двох вчительок, які систематично ображали її і однокласників. Зокрема йдеться про класну керівницю.

"Для мене вже все скінчено, але сподіваюся, що А.Б. покарають за постійні образи нашого класу, Л. В. через яку у мене 2 рази була істерика. Та й, в принципі, хочу щоб директори уважно придивлялися до тих, кого беруть на роботу. Мені все одно, мене вже більше немає. У***, які зламали мене і зруйнували моє життя ", - написала дівчина.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

передсмертна записка, джерело: "Прес-центр"
передсмертна записка, джерело: "Прес-центр"

Також в записці Віка розповіла про те, що в школі проводили опитування щодо булінгу і вона єдина анонімно повідомила про цькування, але в кінцевому підсумку весь клас списав це на жарт.

"Одне хочу розповісти про школу. Всі ці опитування щодо булінгу х*** повна. Я єдина зазначила,що мене булили, але весь клас перевів це жартома і на це забили, хоча вони і не знали, що це я написала. Але яка вже різниця?", - написала Віка в записці.

передсмертна записка, джерело: "Прес-центр"
передсмертна записка, джерело: "Прес-центр"

Рідні підлітка досі шоковані самогубством Віки. Адже вона до останнього була веселою і життєрадісною, а також будувала плани на майбутнє. Хоча і скаржилася на булінг від вчителів.

"Вчителька назвала її "свинею неосвіченою". Це до того ж, що Віка брала участь в олімпіадах і різних конкурсах. Успішність була хорошою, дитина була творчо розвиненою",- розповіла мама дівчинки.

За її словами, в той фатальний день Віка їй подзвонила і розповіла про те, як вона втомилася. Жінці здалося, що дитина хотіла їй щось розповісти, але не зробила це. Після півночі мама помітила світло в кімнаті Віки, а коли зайшла перевірити - вона була вже мертва.

У школі ж перевели стрілки і свою провину заперечують. Класний керівник цькування не коментує, А говорить про відповідальність матері, адже вона повинна була все контролювати і помічати суїцидальні думки дитини.

На захист вчителя стала і директор гімназії, яка розповіла про те, що в школі було проведено внутрішнє розслідування, яке не показало ніякого булінгу зі строни педагогів. Також у директриси виникли сумніви в авторстві листа Віки, раптом не вона його написала.

У поліції справу перекваліфікували з "Самогубства" на "Доведення до самогубства". Якщо вина педагогів буде доведена, то їм загрожує до 10 років в'язниці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Приблизна шестикласниця скинулася з обриву: пережила насильство рік тому, ніхто не знав

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Києві школярка сходила на малювання і викинулася з 18-го поверху

Також «Знай.иа " писав, що Батько знайшов 13-річну дочку в петлі-серце буде хворіти все життя: "ніколи не зайду в будинок"