На офіційній сторінці Міністерства юстиції України в соціальній мережі Facebook з'явилася публікація, в якій міститься інформація про появу права на отримання витягу з державного реєстру актів цивільного стану українців щодо відомостей про себе і своїх родичів при досягненні 16-річчя.
Йдеться саме про фізичних осіб, і для цього необхідно буде всього лише пред'явити паспортний документ або ж сам паспорт, а також папери, що підтверджують родинні стосунки.

Свідоцтво про шлюб, скріншот: Youtube
Свідоцтво про шлюб, скріншот: Youtube

"Фізична особа після досягнення років має право на отримання витягу з державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо відомостей про себе та про своїх родичів. Для цього потрібно пред'явити паспорт або паспортний документ і документи, що підтверджують родинні стосунки. Тобто, дитина має право отримати виписку про шлюб батьків, звернувшись в будь-який відділ ДРАЦС з документами, які підтверджують родинний зв'язок", - йдеться в публікації Міністерства юстиції України.

ДРАЦС - орган запису актів цивільного стану.

Міністерство юстиції України, скріншот: Facebook
Міністерство юстиції України, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, Мін'юст витратить 6 млн на мийку машин, позови та почесні грамоти

Як повідомляв "Знай.ua", відкладати "на старість": як працюватиме пенсійна система в Україні

Знай.ua писав, "ПриватБанк" заарештовує зарплати, виконавча служба розводить руками: "Як тепер жити?"