Відомий український педіатр, телеведучий і вельми популярний блогер Євген Комаровський часто ділиться з українцями порадами про здоров'я і виховання дітей.

Нещодавно лікар опублікував на своїй сторінці в соцмережі Instagram цікавий пост про те, коли однорічна дитина повинна стати на ноги або хоча б сісти на стілець самостійно. На думку Комаровського, малюка не потрібно змушувати це робити – адже він повинен сам захотіти.

У той же час доктор запевнив, що немає нічого страшного в тому, що ваша дитина не ходить і не сидить після року.

"Сидіти і ходити дитина повинна захотіти сама. Принаймні, у віці до року не треба її свідомо тренувати та "вчити". Нічого страшного, якщо малюк зайвий місяць полежить і поповзає", - йдеться в публікації Євгена Комаровського.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"У мене племінник пішов на рік і 2 місяці. Зате ходив недовго - майже відразу почав носитися як скажений 😄", "О, коли бачу, як племінника намагаються посадити, обклавши подушками і засовують в ходунки в 5 місяців, хочеться зателефонувати в органи опіки 🙈🤦", - написали коментатори.

Раніше ми писали про те, що доктор Комаровський назвав ознаки розсудливих батьків: скільки пунктів збігається у вас.

Нагадаємо, доктор Комаровський вказав на серйозну помилку, яку здійснював кожен: "Кашель не лікують!"

Як повідомляв портал Знай.uа, доктор Комаровський застеріг від комп'ютерних ігор для дітей: "Категорично проти".

Також портал Знай.uа писав, що Євген Комаровський дав важливу пораду батькам про годування малюка: "5 ознак".