Зараз ми розберемо з вами основні помилки перед мангалом, які зроблять з шашлику неїстівне або просто несмачне м'ясо.

М'ясо виступає величезною частиною успіху шашлику, тому не варто вибирати ті частини тварини, найбільш використовувані при його життєдіяльності. Це стосується грудинки, задньої ноги, лопатки, гомілки та інших. Слід брати молоде м'ясо з достатньою кол-вом жирових прошарків.

Приготування шашлику, скріншот: Youtube
Приготування шашлику, скріншот: Youtube

Ідеально, якщо ви берете свинячу шию, яка має рівномірні прошарки жиру, що зробить блюдо неймовірно соковитим. Однак підійде і окіст, лопатка і корейка на кістки. Якщо вибір припав на баранину, то філе не повинно бути з різким запахом, саме м'ясо повинно бути рожевим і без жовтизни.

Приготування шашлику, скріншот: Youtube
Приготування шашлику, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

Одеса "пішла під воду" після 20-хвилинного дощику, дороги паралізовані

Погода 18 травня накоїть лиха в Україні, заливатиме й гримітиме

Вікторія Смеюха і Слава Камінська з "НеАнгелів" попрощалися з українцями: зробили це востаннє

Філіп Кіркоров на "Євробаченні" попався на плагіаті України: "Сукня Ані Лорак, стиль Лободи"

Показати ще

При виборі курки найкраще брати гомілки, крила і стегна. Адже кістка надає додатковий смак і зберігає соковитість.

На наступному етапі, при нарізці, слід звертати увагу на те, що робити це потрібно лише поперек волокон. Шматочки повинні бути товщиною приблизно в пару сірникових коробок.

Приготування шашлику, скріншот: Youtube
Приготування шашлику, скріншот: Youtube

Оцет, ананаси і ківі погано впливають на м'ясо, тому вони не потрібні.

Маринування м'яса відбувається лише для додання додаткової соковитості і підкреслення смаку м'яса, тому не потрібно робити це з величезною кількістю інгредієнтів. Робити це потрібно протягом 12 годин, максимум дозволяється 20. І головне не допускати температуру вище 2-4 градусів за Цельсієм, щоб не допустити розмноження бактерій.

Приготування шашлику, скріншот: Youtube
Приготування шашлику, скріншот: Youtube

Не варто насаджувати з м'ясом будь-які овочі, адже у них різний час приготування і овочі просто згорять. Дрова і вугілля краще підбирати з фруктових порід дерев.

Приготування шашлику, скріншот: Youtube
Приготування шашлику, скріншот: Youtube

Нагадаємо, в Україні підскочили ціни перед Великоднем: готуйтеся вивертати кишені

Як повідомляв "Знай.ua", половина пенсії і ще свічки: українцям розповіли, як у 2021 році змінився "Великодній кошик"

Знай.ua писав, ціни на продукти в Україні вищі за європейські: українці вимагають вжити заходів