Зараз ми розберемо з вами основні помилки перед мангалом, які зроблять з шашлику неїстівне або просто несмачне м'ясо.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМ'ясо виступає величезною частиною успіху шашлику, тому не варто вибирати ті частини тварини, найбільш використовувані при його життєдіяльності. Це стосується грудинки, задньої ноги, лопатки, гомілки та інших. Слід брати молоде м'ясо з достатньою кол-вом жирових прошарків.
Ідеально, якщо ви берете свинячу шию, яка має рівномірні прошарки жиру, що зробить блюдо неймовірно соковитим. Однак підійде і окіст, лопатка і корейка на кістки. Якщо вибір припав на баранину, то філе не повинно бути з різким запахом, саме м'ясо повинно бути рожевим і без жовтизни.
При виборі курки найкраще брати гомілки, крила і стегна. Адже кістка надає додатковий смак і зберігає соковитість.
На наступному етапі, при нарізці, слід звертати увагу на те, що робити це потрібно лише поперек волокон. Шматочки повинні бути товщиною приблизно в пару сірникових коробок.
Оцет, ананаси і ківі погано впливають на м'ясо, тому вони не потрібні.
Маринування м'яса відбувається лише для додання додаткової соковитості і підкреслення смаку м'яса, тому не потрібно робити це з величезною кількістю інгредієнтів. Робити це потрібно протягом 12 годин, максимум дозволяється 20. І головне не допускати температуру вище 2-4 градусів за Цельсієм, щоб не допустити розмноження бактерій.
Не варто насаджувати з м'ясом будь-які овочі, адже у них різний час приготування і овочі просто згорять. Дрова і вугілля краще підбирати з фруктових порід дерев.
Нагадаємо, в Україні підскочили ціни перед Великоднем: готуйтеся вивертати кишені
Як повідомляв "Знай.ua", половина пенсії і ще свічки: українцям розповіли, як у 2021 році змінився "Великодній кошик"
Знай.ua писав, ціни на продукти в Україні вищі за європейські: українці вимагають вжити заходів