Українські військові провели урок з мінної безпеки для школярів прифронтових населених пунктів.
Про це розповіли в прес-службі операції Об'єднаних сил (ООС) на офіційній сторінці в соцмережі Фейсбук.
Українські захисники механізованої бригади імені князя Романа Великого провели заняття з мінної безпеки для старшокласників у школі, яка знаходиться в одному з прифронтових селищ.

фото: ООС
фото: ООС

Школярам детально і наочно розповіли про види вибухових пристроїв, на які діти можуть випадково наштовхнутися, а також про загрозу від них. Також дітей застерегли від будь-якого контакту з підозрілими пристроями і речовинами.
Особливу увагу було приділено протипіхотним мінам ПОМ-2, які останнім часом активно застосовує ворог.

фото: ООС
фото: ООС

"Якщо побачите навіть здалеку щось з того, що ми вам зараз демонструємо, не підходьте близько, ні в якому разі не торкайтеся! Відразу повідомляйте про знахідку дорослих, які в свою чергу, повідомлять правоохоронцям і рятувальникам, які знають, як знешкодити ту чи іншу міну", - застеріг дітей командир інженерно-саперного підрозділу ігор.
Учні і самі активно цікавилися особливостями тієї чи іншої міни, тим як їх можна знешкодити, а також скільки часу піде на навчання щоб стати сапером.

фото: ООС
фото: ООС

"Технології не стоять на місці, йдуть вперед. Повною мірою це стосується і мінно-вибухової справи, а тому необхідно постійно вчитися, удосконалювати знання щоб завжди бути на крок попереду ворога. Тільки тоді переможемо", - підсумував Ігор.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський максимально наблизився до ворога на Донбасі і роздав воїнам подарунки

Як повідомляє портал «Знай.иа» Малюк прийшов на Донбас юнаків і пережив втрату товаришів: "ми знали, на що йдемо"

Також «Знай.иа " писав, що У Львові зберуть "Великодню тисячу" для українських захисників: готуйте яйця та паски