Святкування Великодня в 2021 році починається 2 травня, і однією з головних традицій цього світлого свята виступає фарбування яєць.

Тому вже зараз пропонуємо познайомитися з деякими способами, які дозволять оригінально і яскраво зобразити цей символ.

Перший з них вимагає тонкий папір-кальку, завдяки якій можна приготувати будь-який малюнок на свій смак. Трафарет слід змочити у воді-папір повинен добре обм'якнути і щільно лягти на шкаралупу. Його потрібно зафіксувати на яйці за допомогою марлі або шматочка капронового панчохи - кінці зав'язати ниточкою. Після цього відбувається варіння яйця в будь-якому з барвників, його охолодження і лише тоді зняття трафаретної оболонки.

Великодні яйця, скріншот: Youtube
Великодні яйця, скріншот: Youtube

Наступний спосіб задіє різні нитки - шовкові, муліне і вовняні. Однак кольорова пряжа з натуральної вовни може сильно линяти під впливом гарячої води. Нитки варто брати насиченого яскравого кольору, обмотувати ними яйця в довільному порядку і варити протягом 20-30 хвилин з додаванням солі і оцту - дві ложки того, і одна іншого, відповідно - на літр води.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Великодні яйця, скріншот: Youtube
Великодні яйця, скріншот: Youtube

І останній спосіб вимагає будівельного скотча, пластиру або ізоляційної стрічки, за допомогою яких можна створити геометричні малюнки. Уже відварені яйця потрібно обклеїти смужками або квадратиками, як вам завгодно, і опустити в перший барвник. Потім витягти, дати яйцю обсохнути, зняти скотч, і за бажанням наклеїти ізоляційну стрічку на інші місця, а потім знову опустити, але вже в інший барвник.

Великодні яйця, скріншот: Youtube
Великодні яйця, скріншот: Youtube

Нагадаємо, Великдень-2021: кращі способи фарбування яєць, можна похвалитися сусідам

Як повідомляв "Знай.ua", Вербна неділя 2021: Потужна молитва за здоров'я і достаток - читай з вірою

Знай.ua писав, чому саме паски, яйця і кролик? Головні великодні традиції, які засновані не на Біблії