Багато українців обожнюють кабачки, проте більшість рецептів вже встигла приїстися, а хтось взагалі не знає, як їх краще готувати. Ми підготували рецепт ідеальної солоної закуски з кабачків, яка готується швидко і легко.

Інгредієнт:

  • Кабачки (краще використовувати молоді, без насіння) – 300 гр.;
  • Кріп, петрушка - по 3 гілочки;
  • Олія соняшникова / оливкова - 50 мл.;
  • Яблучний оцет - 1,5 ст. л.;
  • Часник - 1 зубчик;
  • Мед – 1 ст. л.;
  • Сіль - 0,5 ч. л.

Приготування:

Для початку очищаємо кабачки від шкірки і нарізаємо тонкими слайсами за допомогою овочечистки, мандоліни або ножа. Якщо кабачки молоді з тонкою шкіркою, то можна її не чистити. Далі складаємо слайси в миску, солимо і залишаємо на 30 хвилин, щоб стекла зайва рідина.

Мариновані кабачки / скріншот з відео
Мариновані кабачки / скріншот з відео

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Мариновані кабачки / скріншот з відео
Мариновані кабачки / скріншот з відео

Кріп і петрушку подрібнюємо. До неї додаємо очищений і пропущений через прес часник, рослинне / оливкова олія, мед (якщо він густий, то спочатку топимо його на водяній бані), яблучний оцет і перець за смаком. Перемішуємо.

Кабачки, які постояли в солі, віджимаємо і зливаємо з них зайву рідину. Заливаємо їх маринадом і ретельно перемішуємо. Прибираємо ємність з кабачками в холодильник на кілька годин.

Мариновані кабачки / скріншот з відео
Мариновані кабачки / скріншот з відео

Для приготування цієї закуски використовуються сирі кабачки, завдяки чому в них зберігаються всі корисні мікроелементи і вітаміни. Ця закуска також низькокалорійна, прекрасно засвоюється організмом і сприятливо впливає на шлунково-кишкового тракту.

Нагадаємо, про апетитне сало, приготоване в цибулинні, по справжньому сільському рецептом

Як повідомляв портал Знай.uа, маринований буряк, як в дитинстві: простий рецепт незабутньої закуски.

Також Знай.uа писав про домашній рецепт маринованої оселедця в банку.